Atelier de pictură icoane în manieră bizantină pentru adulți, la Muzeul de Istorie Suceava

Muzeul Național al Bucovinei readuce în atenția publicului său Atelierul de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți, care anul acesta se desfășoară în trei module organizate astfel: MODUL I - desen, proplasme (1 - 5 mai 2023); MODUL II – portret (6 - 10 iunie 2023); MODUL III - detalii, finisaje. Sperăm ca atelierul propus în noua formulă – în care sunt abortate sistematic și mai aprofundat etapele principale ale tehnicii de lucru – să răspundă aşteptărilor publicului.

Pe parcursul desfășurării atelierului fiecare participant va picta o icoană "da capo al fine" fiind îndrumat de către un lector de specialitate. Tehnica veche a iconografiei, rezultatul experienţei de veacuri a iconarilor, adaptată în timp materialelor noi apărute, va fi descifrată pas cu pas, etapă cu etapă. Cursul este structurat în 15 ședințe cu durata de 3 ore, pentru două grupe de 10 persoane; participanții pot alege unul dintre intervalele orare: 900 – 1200 sau 1700 -2000. La sfârșitul atelierelor, lucrările realizate de către participanți se reunesc într-o expoziție de icoane pe simezele Muzeului de Istorie din Suceava.

Înscrierile se fac la Muzeul de Istorie din strada Ștefan cel Mare nr. 33 prin completarea Fișei de înscriere, pe care o găsiți la muzeu la Biroul Artă și achitarea taxei de participare: 90 lei/peroană/modul. Plata se poate realiza în numerar la casieria muzeului. Pot participa adulți și tineri cu vârsta peste 18 ani.

Mai multe informații aflați la telefon 0230 216439, interior 133.
Mai nouă Mai veche