Buletin de presă, 1 aprilie 2023 - IPJ Suceava

Trei transporturi de material lemnos confiscate de polițiștii din Vicovu de Sus în cursul unei singure zile

La data de 31.03.2023, în jurul orei 07:55, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, au identificat și oprit pentru control pe DC –Ulița Poșta, comuna Straja, o autoutilitară ce transporta material lemnos.
Conducătorului auto i s-a solicitat să înmâneze documentele personale, ale autoutilitarei şi cele privitoare la materialul lemnos transportat, acesta precizând că nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos.
Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat din oraș Milișăuți, județul Suceava.
S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0, iar în urma interogării, a rezultat faptul că șoferul nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos transportat.
Conducătorul autoutilitarei a fost condus la sediul Ocolul Silvic Falcău și lucrătorii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând cantitatea totală de 4,61 m3 lemn molid.
În conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantității de lemn molid, iar față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale.


La data de 31.03.2023, ora 12:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, au identificat și oprit pentru control, pe str. Calea Bucovinei, oraș Vicovu de Sus, o autoutilitară ce transporta material lemnos. Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat din com/sat. Bilca, judeţul Suceava.
Conducătorului auto i s-a solicitat să înmâneze documentele personale, ale autoutilitarei şi cele privitoare la materialul lemnos transportat, acesta prezentând un aviz de însoțire a materialului lemnos, pentru cantitatea de 1,395 mc lemn foc specia fag.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la diferența dintre volumul transportat pe autoutilitară și cel înscris în avizul de însoțire, s-a procedat la conducerea acestuia la Ocolul Silvic Putna-Centrul de prelucrare a lemnului Putna.
Lucrătorii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat cu autoutilitara, ocazie cu care a rezultat cantitatea de 1.44 m3 lemn foc specia fag, în valoare de 339 lei, față de materialul lemnos trecut în avizul de însoțire.
În conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantății de 1,44 m3 lemn foc specia fag, în valoare de 340 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.
Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale, conform Legii nr. 171/2010 modificată.


La data de 31.03.2023, în jurul orei 17:20, polițiștii Poliției Orașului Vicovu de Sus au identificat și procedat la oprirea unei autoutilitare ce transporta material lemnos.
Conducătorului auto i s-a solicitat să înmâneze documentele personale, ale autoutilitarei şi cele privitoare la materialul lemnos transportat, acesta prezentând aviz de însoțire pentru materialul lemnos specia lemn foc fag, cantitatea de 3,10mc.
Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat din com. Horodnic de Sus, județul Suceava.
S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0, iar în urma interogării, a rezultat faptul că șoferul deține aviz de însoțire a materialului lemnos transportat în cantitatea de 3,10 mc specia lemn foc fag.
Conducătorul autoutilitarei a fost condus la sediul Ocolul Silvic Putna – depozitul APL Putna.
Lucrătorii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care a rezultat cantitatea totală de 3,72 m3 lemn foc fag.
În conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantității de lemn, fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.
Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale, conform Legii nr. 171/2010 modificată.


Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 31.03.2023, ora 08:35, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie din satul și comuna Dornești, jud. Suceava, care locuiește fără forme legale în satul Bălinești, comuna Grămești, jud. Suceava, despre faptul că fost lovită de către concubinul ei în data de 29.03.2023.
Având în vedere aspectele sesizate patrula de serviciu s-a deplasat la fața locului, unde a constatat faptul că femeia are o relație de concubinaj cu agresorul, în urma căreia au rezultat 4 copii.
La data de 29.03.2023, în jurul orelor 16:00, în timp ce femeia a revenit la domiciliul concubinului său din satul Bălinești, comuna Grămești, jud. Suceava împreună cu fiica sa minoră, pe fondul unui conflict spontan și al geloziei, a fost lovită de către concubin.
S-a completat formularul de evaluare a riscului, rezultatul fiind acela că „există risc iminent”, iar urmare a acestui fapt s-a emis ordin de protecție provizoriu, valabil de la data de 31.03.2023 până la data de 05.04.2023.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „Violență în familie” faptă prevăzută și pedepsită de art. 199 alin. 1 rap. la art. 193 alin. 1 Cod penal, cercetările urmând a se continua de către lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Grămești.


Dosar penal pentru consum de alcool la volan

La data de 31.03.2023, în jurul orelor 17:15 o femeie de 49 de ani, din comuna Brodina jud. Suceava, a condus autoturismul pe D.N 2 H Putna, din direcția centrului comunei către localitatea Bivolărie și pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă spre dreapta și a acroșat un stâlp de beton de susținere a rețelei electrice.
La fața locului a intervenit o autospecială SMURD, dar conducătoarea auto a refuzat transportul la spital.
S-a încercat testarea cu aparatul etilometru a femeii de 49 ani la fața locului, dar din cauza stării avansate de ebrietate, aceasta nu a reușit să se supună testării.
La sediul Poliției municipiului Rădăuți, s-a reușit testarea conducătoarei auto cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătoarea auto a fost condusă la spitalul Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de urmărire penală conf. art. 336 alin. 1 din Codul Penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 31.03.2023, ora 17:20, o femeie în vârstă de 47 de ani, din sat/com. Pojorâta, jud. Suceava, în timp conducea autoutilitara în parcarea unui magazin din mun. Câmpulung Moldovenesc, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unei manevre de mers înapoi, moment în care l-a surprins și accidentat pe un pieton în vârstă de 76 de ani, localnic.
În urma impactului, pietonul a suferit vătămări corporale ușoare, fiind preluat și transportat de către un echipaj SMURD la Spitalul mun. C-lung Moldovenesc în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Atât conducătorul auto cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, ulterior conducătoarei auto i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vederea determinarii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196, alin. 2, 3 C. Pen.


La data de 31.03.2023, ora 19:30, un bărbat, în timp ce conducea autoutilitara marca Opel pe str. Ana Ipătescu din mun. Fălticeni la intersecția cu str. Nicu Gane, a intrat în coliziune cu un alt autoturism pe care l-a proiectat pe trotuar, unde l-a acroșat pe un localnic ce se deplsa în calitate de pieton.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a pietonului și rănirea ușoară a unei pasagere din vehiculul acroșat.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru rezultatele fiind de 0,00 mg/l și li s-au recoltat probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2, 3 și 4 C.P
Mai nouă Mai veche