Buletin de presă, 14 aprilie 2023 - IPJ Suceava

Dosar penal la regimul rutier

La data de 13.04.2023, în jurul orelor 13.25, polițiștii din cardul Secției de Poliție Burdujeni, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza cartierului Burdujeni, cu autospeciala din dotare, au oprit în trafic pe str. Calea Unirii, din Mun Suceava, o autoutilitară condusă de către un bărbat în vârstă de 26 de ani, acesta declarând verbal că nu posedă permis de conducere, fapt rezultat și din verificările în bazele de date.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Totodată, conducătorul auto nu a putut face dovada unei polițe RCA valabile, motiv pentru care a fost sancționat cu 2.000 de lei amendă și reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare, în acest sens eliberându-se o dovadă fără drept de circulație.
S-a întocmit proces verbal de constatare, cercetările urmând a fi continuate de către polițiștii Biroului Poliției Rutiere Suceava pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 C.P., cauza urmând a fi soluționată procedural.


Un nou ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 13.04.2023, ora 16:38, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie de 61 ani din comuna Breaza, jud. Suceava, despre faptul că a fost agresată fizic de către concubinul său.
La fața locului a fost identificată apelanta, care a relatat faptul că în timp ce se afla la domiciliu, a avut un conflict verbal cu concubinul ei de 50 ani, care a degenerat, respectiv acesta din urmă a lovit-o.
În cauză, a fost aplicat formularul de evaluare a riscului față de victimp, rezultând faptul că există risc iminent, iar persoana vătămată a fost de acord cu emiterea unui ordin de protecție provizoriu, totodată solicitând efectuarea de cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie”.
În cauză s-a emis ordin de protecție provizoriu iar față de agresor s-au dispus ca și măsuri de siguranță, pe o durată de 5 zile, evacuarea din locuință și păstrarea unei distanțe de 50 m față de victimă.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie”, faptă prev. și ped. de art. 199 alin. (1) raportat la art. 193 alin. (1) din Codul penal.
Mai nouă Mai veche