Buletin de presă, 22 aprilie 2023 - IPJ Suceava

Dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 21.04.2023, ora 15:50, în timp ce polițiștii SPR 7 Mălini efectuau serviciul de patrulare pe raza de competență, au oprit pentru control pe Strada Nicolae Stoleru, din sat/com.Baia, jud. Suceava, autouturismul condus de către un bărbat din satul Cotu Băii, com. Fântâna Mare, jud. Suceava.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul mun. Fălticeni în vederea recoltării a două mostre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe„ faptă prev. și ped de art. 336 alin 1 Cod Penal , ce va fi soluționat procedural de către lucrătorii din cadrul P.P. Baia.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 21.04.2023, ora 11.49 un bărbat de 74 de ani din Siminicea în timp ce conducea autoturismul, într-o curbă la dreapta, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu capătul podețului unui imobil.
În urma impactului pasagera de pe locul dreapta față, soția conducătorului auto, a suferit leziuni ușoare.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. Au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava sub aspectul săvârşirii înfracţiunii de „Vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196, alin. 2,3 din C.P..


La data de 21.04.2023, în jurul orei 21.20, un bărbat în vârstă de 21 ani, din comuna Straja, a condus autoturismul pe str. Ștefan cel Mare, pe direcția Vicovu de Jos spre Putna și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către o femeie în vârstă de 54 de ani din orașul Vicovu de Sus.
În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto de 54 ani și a fiicei acesteia.
Conducătorul auto de 21 ani a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul testării fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltată o probă biologică de sânge, la Spitalul Mun. Rădăuți.
Conducătoarea auto de 54 ani a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul testării fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condusă la Spitalul Mun. Rădăuţi, unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunile de „vătămare corporală din culpă” faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (1) din Codul penal, cercetările fiind continuate de către polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus.


La data de 22.04.2023, în jurul orei 00:30, un bărbat de 22 de ani, din com. Dărmănești, jud. Suceava, a condus autoturismul marca pe DN 2H Milișăuți, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a acroșat un stâlp de beton.
În urma impactului a rezultat avarierea autoturismului și vătămarea corporală a pasagerului de pe bancheta din spate, un bărbat de 25 de ani, din com. Dărmănești, județul Suceava.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei
În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă fapte prev. și ped. de art art. 196 alin 2 raportat la art. 194 alin. 1 lit. b din Codul Penal.


La data de 22.04.2023, în jurul orei 00:15, un tânăr de 19 ani, din com. Fântâna Mare, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe DC 95, în afara loc. Fântâna Mare, pe relația DN 2E spre Fântâna Mare, când a ajuns într-o curbă ușoară la stânga, a pierdut cotrolul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă înspre dreapta și s-a răsturnat.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pasagerului de pe locul din față dreapta.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând să i se recolteze probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 al. 2 și 3 C.P.
Mai nouă Mai veche