Buletin de presă, 23 aprilie 2023 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 22.04.2023, ora 16:24, Poliția Mun. Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie cu privire la faptul că cumnatul său face scandal.
Din primele cercetări s-a stabilit faptul că la data de 22.04.2023, în jurul orei 16:20, în timp ce femeia de 43 ani se afla la locuința mamei sale, situată în mun. Fălticeni, jud. Suceava, a fost amenințată cu acte de violență de către cumnatul ei de 39 ani, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi.
Polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică – Poliția Municipiului Fălticeni, au completat chestionarul de risc, ocazie cu care a rezultat faptul că există un risic iminent asupra vieții, integrității fizice ori asupra libertății persoanei vătămate, astfel încât a fost emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile, începând cu data de 22.04.2023, față debărbatul de 39 de ani.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „amenințare”, prev. de art. 206 alin 1 din Codul Penal, urmând a fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 22.04.2023, în jurul orei 14:45 un bărbat de 63 ani în timp ce conducea autoturismul pe calea de rulare a parcării unui magazin de pe bld. George Enescu, a surprins şi accidentat ușor pe un minor de 10 ani, care se afla în traversarea căii de rulare a parcării.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etiltoest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, în aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p. fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. de art. 196 alin. (2),(3), din Cod penal.


La data de 22.04.2023, în jurul orei 19:30 un bărbat de 22 ani a condus motociclul pe DJ 208D, în localitatea Adâncata, din direcția com. Adâncata către sat/com. Hânţeşti, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, pătrunzând pe acostamentul neconsolidat şi intrând în coliziune cu un podeţ.
În urma coliziunii, pasagerul care se afla pe moped, respectiv un tânăr de 19 ani a suferit leziuni traumatice, iar conducătorul mopedului a plecat de la faţa locului. În urma discuţiilor purtate cu persoana vătămată, acesta a declarat faptul că el ar fi condus motociclul implicat în evenimentul rutier, ulterior acesta fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului mun. Suceava.
Tânărul de 19 ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, în aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p. fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta exprimându-şi în scris consimţământul.
Ulterior la sediul secţiei de poliţie rurală Adâncata s-a prezentat și bărbatul de 22 ani care a recunoscut faptul că el a condus motociclul la momentul producerii evenimentului rutier. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, în aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p. fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor s-a constatat faptul că motociclul avea montată o plăcuţă de înregistrare ce provine de la un alt vehicul
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. de art. 196 alin. (1) din Cod penal, „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” , faptă prev. de art. 334 alin. (1), (2) din Cod penal, “favorizarea făptuitorului” , faptă prev. art. 269 alin. (1) din Cod penal şi “ părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia” , faptă prev. art. 338 alin. (1) din Cod penal.


Dosare penale pentru conducere fără permis

La 22.04.2023, orele 16:55, polițiștii patrulei din cadrul Poliției Orașului Salcea, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe raza satului Siminicea, comuna Siminicea, jud. Suceava, au efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului care circula pe DC62, în extravilanul localității, din direcţia sat Siminicea către DN 29.
S-a procedat la legitimarea conducătorului auto ocazie cu care s-a constatat că este un bărbat de 22 ani din sat/com. Dumbrăveni, judeţul Suceava şi se afla în autoturism împreună cu bunicii săi, ambii în vârstă de 72 ani. Din discuțiile purtate cu cei doi s-a stabilit faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la data de 22.04.2023, în jurul orei 16:50, autoturismul i-a fost încredințat de către bunicul său, pentru a exersa conducerea pe drumurile publice întrucât urmează să susțină proba practică pentru obținerea permisului de conducere.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar cu ocazia verificării în bazele de date, s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ,,încredințarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoană fără permis”.


La data de 22.04.2023 orele 15:07, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe raza municipiului Suceava, judeţul Suceava, au oprit în trafic autoturismul condus de către un tânăr de 22 de ani, cu domiciliul în comuna Bosanci, judeţul Suceava. În vehicul se mai aflau în calitate de pasageri alți 3 tineri.
Șoferul a prezentat polițiștilor o dovadă care atestă faptul că acesta are permisul de conducere reținut pentru o contravenție la regimul rutier, pentru o perioadă de 60 de zile.
S-a procedat la verificarea șoferului în bazele de date ocazie cu care s-a constatat faptul că acesta figurează la rubrica drept de a conduce – cu restricţii suspendat.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Serviciului Rutier – Biroul D.N.E. Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată” faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 Cod Penal.
Mai nouă Mai veche