FOTO Polițiștii suceveni au scos toate radarele pe drumuri. Peste o sută de permise reținute

În perioada 17-23 aprilie 2023, polițiștii rutieri din cadrul IPJ Suceava pun în aplicare acțiunea desfășurată la nivel național RoadPol Speed Marathon. Acțiunea vizează în principal prevenirea accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive.

Polițiștii suceveni utilizează toate aparatele radar montate pe autospecialele inscripționate și neinscripționate, dar și aparatele radar laser TruCam.
De la debutul acțiunii polițiștii au dispus reținerea a peste 100 de permise de conducere pentru șoferi care au încălcat regimul legal de viteză.
Acțiunile se desfășoară pe principalele drumuri naționale și europene dar și pe raza localitățiulor.

Totodată, în special în partea a doua a zilei, polițiștii angrenați în acțiune desfășoară și activități pentru identificarea șoferilor care consumă alcool sau substanțe interzise și se urcă la volan.
Și în cursul zilei de sâmbătă și al nopții precedente au fost identificați șoferi care au încălcat legea consumând alcool și droguri, în toate situațiile fiind întocmite dosare penale.


Identificat sub influența drogurilor la volan

La data de 22.04.2023, în jurul orei 20:25, polițiștii rutieri din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Municipiului C-lung Moldovenesc, în timp ce executau serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier, pe DJ 175, de pe raza satului Botuș, com. Fundu Moldovei, jud. Suceava, au oprit în trafic autoturismul condus de către un tânăr de 22 ani din sat/com. Moldova Sulița, jud. Suceava.
Șoferului i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, rezultatul acestei testări fiind negativ. În continuare conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest 5000, rezultând faptul că acesta prezinta în organism substanța psihoactivă Methamphetamine. Șoferul a fost condus la sediul Spitalului mun. C-lung Moldovenesc unde i-au fost prelevate mostre biologice.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 2 din Codul Penal.


Urmărire pedestră după un bărbat care a refuzat să îi fie prelevate probe biologice

La data de 22.04.2023, ora 21.50, polițiștii patrulei de siguranţă publică din cadrul Secției de Poliție Burdujeni în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza cartierului Burdujeni, aflându-se pe strada Calea Unirii, in sensul giratoriu din Orizont au observat un scuter care nu avea montată plăcuța de înmatriculare în locul special amenajat.
S-a efectuat semnal regulamentar de oprire prin folosirea semnalelor acustice și luminoase, însă conducătorul scuterului nu a oprit la semnal continuându-și deplasarea, efectând un viraj necontrolat. Aacesta a căzut de pe scuter pe partea carosabilă, moment în care a abandonat scuterul și a început să alerge spre Calea Burdujeni. Polițiștii au procedat la urmărirea pedestră a acestuia, ulterior fiind prins.
Persoana în cauză nu avea asupra sa documentele și nu a dorit să furnizeze date cu privire la stabilirea identității sale.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică și a recunoscut faptul că a consumat alcool i-a fost solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat să fie testat, iar ulterior a refuzat să-i fie recoltate de probe biologice.
Bărbatul a fost condus la Sediul Secției de Poliție Burdujeni, unde s-a stabilit că este un bărbat în vârstă de 31 de ani, iar din verificările efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că scuterul nu figurează ca fiind înmatriculat sau înregistrat.
A fost intocmit proces verbal de constatare a infracțiunilor flagrante sub aspectul comiterii infracţiunilor de „Refuzul sau sustragerea de la recoltarea probelor biologice” faptă prev. şi ped. de art 337 alin.1 Cod Penal și a săvârșirii infracţiunii de ”Conducerea unui autovehicul neînmatriculat” fapte prev şi ped. de art 334 alin.1 Cod Penal, cercetările urmând a fi continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier.


Identificați băuți la volan

La data de 23.04.2023, ora 03.35, polițiștii patrulei din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti au oprit un autoturism pe DJ 208 în sat Preutești, condus de o persoana de sex feminin.
Cu ocazia legitimării conducătoarei auto s-a constatat că tânăra are 19 ani și este din com. Vadu Moldovei.
Întrucât conducătoarea emana halenă alcoolică a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.75 MG/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condusă la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “ conducerea unui vehicul sub influenţa aloolului sau altor substanţe faptă prev. Şi ped. De art.336 alin.1 Cod Penal.


La data de 23.04.2023, ora 00:15, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Fălticeni - Comp. Rutier, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza com. Mălini, au oprit autoturismul ce se deplasa pe DJ 209 B Văleni-Stânișoara spre DJ209A.
Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că șoferul este un bărbat 36 ani din mun. Fălticeni, jud. Suceava. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută de art. 336 alin 1 din Codul Penal.

Nu uitați, comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!
Mai nouă Mai veche