Buletin de presă, 30 aprilie 2023 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La 28.04.2023, ora 08.15, polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Mălini, la intrare în localitatea Slatina, au oprit spre control autoutilitara condusă de către un bărbat de 41 ani, din sat Slatina, com.Slatina, care transporta material lemnos fără a deține documente de proveniență, motiv pentru care s-a procedat la însoțirea acestuia la OS Mălini în vederea confiscării materialului lemnos.
Totodată, s-a procedat la verificarea transportului de material lemnos în aplicația SUMAL, constatându-se faptul că nu există un aviz de însoțire a materialului lemnos emis pentru autoutilitară.
În urma inventarierii cantității de material lemnos a rezultat 1,29 mc cherestea rășinoase în valoare de 500 lei. Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 cu suma de 3.000 lei pentru transportul cantității de material lemnos fără documente de proveniență.
Materialul lemnos confiscat a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Mălini.


La 28.04.2023, ora 16.40, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe raza comunei Bilca, pe DJ 178 F, au oprit pentru control autoutilitara condusă de către un bărbat de 36 ani, din com. Putna, ce se deplasa pe direcția orș.Vicovu de Sus – com.Frătăuții Noi.
Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat faptul că autoutilitara transporta 1.24 m.c. lemn foc fag pentru care nu avea eliberat niciun fel de aviz.
S-a luat măsura sancționării contravenționale a șoferului, conform Legii 171/2010, precum și măsura complementară a confiscării cantității de 1,24 m.c. lemn foc fag, în valoare de cca. 300 lei materialul lemnos fiind predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


La 28.04.2023, în jurul orei 16:30, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au constatat faptul că pe DN 17 A din comuna Sadova, se deplasează o autoutilitară din care cad bucăți de lemn, punându-se în pericol ceilalți participanți la trafic.
Astfel, șoferul de 39 ani, a transportat cu autoutilitara pe DN 17 A din comuna Sadova, resturi materiale lemnos esență rășinoase pentru care nu a putut prezenta pentru control documentele specifice de transport. De asemenea, întrucât încărcătura nu era asigurată corespunzător, parte din materialul lemnos a căzut pe carosabil, punând în pericol ceilalți participanți la trafic.
S-a procedat la interogarea aplicațiilor SUMAL INSPECTORUL PĂDURII și SUMAL 2.0, ocazie cu care s-a constatat faptul că pentru materialul lemnos transportat nu există aviz de însoțire.
În continuare, autoutilitara a fost condusă la Atelierul de Producție Sadova, unde materialul lemnos transportat a fost inventariat, rezultând cantitatea de 1,08 m.c. deșeuri material lemnos esență rășinoase și un prejudiciu de 167 lei. Totodată, aceeași cantitate de material lemnos a fost confiscată și predată în custodia personalului silvic din cadrul O.S. Pojorâta.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. 2 lit. a) p. 1 din Legea 171/2010, cu amendă în valoare de 1.000 lei. De asemenea a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 870 lei.


La data de 29.04.2023, ora 14:38, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, au fost sesizați cu privire la faptul că la o societate de pe raza orașului Vicovu de Sus se descarcă material lemnos, care a fost transportat fără documente de însoțire.
În baza sesizării, polițiștii aflați în serviciu s-au deplasat la locul indicat, unde a fost identificat administratorul societățIi, precum și o autoutilitară lângă aceasta aflându-se 10 bușteni.
Cu ocazia verificărilor efectuate, administratorul a declarat că a transportat cantitatea de material lemnos fără a deține aviz de însoțire.
Organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat, ocazie cu care a rezultat cantitatea de 4,82 m3 lemn buștean molid și cantitatea de 2,97 m3 lemn buștean brad, în valoare de 3.972 lei.
În conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantății de de 4,82 m3 lemn buștean molid și cantitatea de 2,97 m3 lemn buștean brad, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.
Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale, conform Legii nr. 171/2010 modificată în valoare de 4000 lei.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 29.04.2023, ora 12:51, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu o victimă pe DN 2H în apropiere de localitatea Bădeuți.
S-a stabilit că la data de 29.04.2023, în jurul orelor 12:50 un bărbat în vârstă de 22 ani, din orașul Milișăuți, jud. Suceava, a condus autoturismul pe D.N 2 H, în afara localității Bădeuți, din direcția municipiului Rădăuți către comuna Bădeuți, s-a angajat în depășirea mai multor autovehicule care se deplasau în aceeași direcție de mers și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către o femeie.
În urma evenimentului a rezultat avarierea celor două autovehicule implicate și vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care i s-au fost recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătoarea auto nu a putut fi testată cu aparatul etilometru din cauza stării de sănătate, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de urmărire penală conf. art. 196 alin 2 și 4 raportat la art. 194 alin. 1 lit. b din Codul Penal.


La data de 29.04.2023, ora 13.00, polițiștii Poliției Municipiului Suceava au fost sesizați despre faptul că pe str. Parcului din mun. Suceava, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, soldat cu vătămarea corporală a două persoane.
S-a stabilit că la data de 29.04.2023, ora 12.55, o femeie a condus autoturismul pe str. Parcului din mun Suceava și aintrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat.
Ca urmare a impactului, conducătoarea auto și un pasager din mașina acesteia au suferit leziuni ușoare.
Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, iar ulterior, acestora li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2), (3) și (4) din Codul Penal.


În ziua de 29.04.2023, în jurul orelor 16:55, un bărbat de 36 ani, din or. Frasin, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul autoturismul marca Skoda Octavia, pe str. Bl. Bucovina, din oraşul Gura Humorului, având direcţia de deplasare Frasin către Suceava, a intrat în coliziune cu motociclul condus de către un tânăr de 22 ani din or. Gura Humorului, jud. Suceava, acesta fiind acroșat ușor și de către o autoutilitară, condusă de către un bărbat de 57 ani, din or. Gura Humorului, jud. Suceava.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a tânărului de 22 ani, victima nerămânând internată.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilometru, în toate cazurile rezultatele fiind negative, toţi cei trei conducători auto fiind conduşi ulterior la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 din C.P..


Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 28.03.2023, ora 14.33, Secţia 7 Poliţie Rurală Mălini a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie din com. Mălini, despre faptul că soțul a consumat alcool, are un comportament agresiv și o amenință.
Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.7 Mălini s-au deplsat în regim de urgență la fața locului și au constatat faptul că la data de 28.04.2023, în jurul orei 14.15 pe fondul unor discuții contradictorii legate de plecarea la muncă în străinătate și a consumului de băuturi alcoolice, bărbatul de 50 ani, din com. Mălini, a lovit-o pe soția sa și a provocat scandal.
După evaluarea situației, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de cinci zile față de bărbat. Întrucât bărbatul de 50 de ani se manifesta violent, s-a solicitat și prezența unui echipaj medical pentru a fi internat la Spitalul de Psihiatrie Burdujeni.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „violență în familie” și „amenințare”.
Mai nouă Mai veche