Minoră obligată să se prostitueze într-un apartament închiriat din Suceava

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus, joi, 27 aprilie, reținerea inculpatului Petrică Ciprian Baciu pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

În cauză s-a reținut faptul că în luna august 2022 inculpatul Petrică Ciprian Baciu a recrutat o persoană vătămată minoră, în vârstă de 17 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla (vârstă fragedă, lipsuri materiale, alienare familială).

Ulterior, în perioada august 2022 - aprilie 2023, inculpatul a adăpostit persoana vătămată minoră în apartamente închiriate în regim hotelier și a transportat-o pe raza municipiilor Suceava, Iași, Brașov și Bacău în scopul exploatării prin obligare la practicarea prostituției.

În ziua de 27 aprilie 2023, au fost efectuate trei percheziții domiciliare la locuințele unor persoane fizice situate din Suceava, Iași și Brașov, fiind identificate și ridicate sume de bani, înscrisuri relevante pentru soluționarea cauzei, telefoane mobile și un autoturism.

Inculpatul Petrică Ciprian Baciu a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași care a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Activitățile judiciare au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Brașov și Suceava. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Mai nouă Mai veche