Vasile Rîpan, afaceristul care îl șpăguia pe protejatul lui Flutur, desemnat câștigător al licitației pentru drumul județean Dolhasca - Suceava

Societatea de construcții Autotehnorom, firmă care aparține lui Vasile Rîpan, a câștigat licitația pentru finalizarea lucrărilor pe drumul județean Dolhasca - Suceava.

Anunțul a fost făcut, luni, de administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc, pe pagina de facebook a instituției.

„Astăzi, 10.04.2023, a fost finalizată procedura de achiziție publică Lucrări de construire-rest de executat aferente UAT Județul Suceava, ce vor fi executate în cadrul proiectului Regiunea Nord-Est – Axa rutieră strategică 1: Iași – Suceava.
Au fost transmise comunicările participanților la procedură, fiind desemnați câștigătorii licitației pentru cele 2 loturi, respectiv, S.C. Autotehnorom S.R.L cu 5 subcontractanți pentru Lotul 1 (Dolhasca - Suceava) și S.C. Autotehnorom S.R.L cu 6 subcontractanți pentru Lotul 2 (Suceava – Liteni - Todirești - Dărmănești).
Semnarea contractelor a fost stabilită pentru data de 24.04.2023.
Perioada de execuție este de 15 luni de la data de începere a lucrărilor, dată ce va fi transmisă de supervizor printr-un ordin administrativ de începere a lucrărilor.
Menționăm faptul că în termen de 10 zile de la data transmiterii comunicărilor pot fi depuse contestații, după parcurgerea acestor termene urmând a reveni cu alte informații publice”, a transmis Irina Vasilciuc. 

Vasile Rîpan (foto dreapta) este afaceristul care i-a dat de două ori câte 40.000 de euro șpagă vicepreședintelui Consiliului Județean Suceava, Cristi Crețu, protejatul lui Gheorghe Flutur (foto stânga), președintele Consiliului Județean Suceava și prim-vicepreședinte PNL. 

Rîpan l-a denunțat pe Cristi Crețu după ce între firma Autotehnorom și Consiliul Județean Suceava a apărut un conflict din cauza unor sume de bani reprezentând garanții de bună execuție. Autotehnorom a reziliat contractul cu CJ Suceava și acum a câștigat și la noua licitație organizată de instituției. 

Cristi Crețu, protejatul lui Gheorghe Flutur, este trimis în judecată pentru luare de mită.
Mai nouă Mai veche