VIDEO Polițiștii suceveni și-au testat BMW-ul la prima urmărire în trafic. Șofer fugar reținut în arest

Luni, 24 aprilie 2023, la ora 16.30, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Suceava, pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, a observat în trafic autoturismul Bmw, model Seria 5, cu volan pe partea dreaptă, care se deplasa pe direcția Marginea - Sucevița. 

Conducătorului auto i-a fost efectuat semnal regulamentar cu brațul stâng pentru a opri pe partea dreaptă, însă acesta nu s-a conformat, împrejurare în care a mărit viteza de deplasare fugind de la fața locului cu scopul de a se sustrage controlului. Agentul de poliție, a fost nevoit să se ferească de pe partea carosabilă pentru a nu fi lovit de către autoturismul căruia i-a fost efectuat semnal regulamentar de oprire.

Având în vedere acest lucru, prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție BMW s-a procedat la plecarea în urmărirea autoturismului mai sus menționat, urmărirea efectuându-se pe DN 17A către comuna Sucevița, pe o distanță de aproximativ 2 km. La un moment dat, conducătorul autoturismului Bmw urmarit, pentru a scăpa, a efectuat un viraj la stânga pătrunzând pe un drum comunal deschis circulației publice unde a fost urmărit pe o distanță de aproximativ 3 km. Pe timpul urmăririi, pentru câteva momente s-a pierdut contactul vizual cu autoturismul urmărit însă acesta a fost ajuns din urmă. În locul denumit popular Drumul Șoarecului, conducătorul auto a oprit vehiculul pe partea dreaptă, iar împreună cu ocupantul de pe scaunul din stânga au coborât din interiorul autoturismului și au fugit în pădurea de pe marginea drumului.

În continuare, s-a procedat la urmărirea celor doi, pedestru, pe o distanță de aproximativ 800 metri, prin pădure, în panta, împrejurare în care pe timpul urmăririi au fost somați pentru a se opri și de a se supune dispozițiilor legale, cei doi conformându-se după repetarea somațiilor. Cele două persoane au fost imobilizate, iar conducătorul auto a fost ulterior încătușat pentru a nu fugi de la fața locului.

Cele două persoane au fost conduse la autospeciala de poliție și ulterior la sediul Secției de Poliție Marginea pentru legitimarea acestora.

S-a stabilit că la volan s-a aflat Mihail Marici, în vârstă de 23 de ani, cu domiciliul în municipiul Rădăuți. Pasager pe scaunul din stânga era Leonard Linu, de 18 ani, din Rădăuți.

În legătură cu permisul de conducere, conducătorul autoturismului a precizat faptul că nu îl are asupra sa întrucât este cercetat penal într-un alt dosar, pentru infracțiuni la regimul rutier, și are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publcie. A fost verificat în bazele de date a Poliției Române unde s-a constatat faptul că figurează la rubrica drept de a conduce – cu restricţii suspendat.

Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit faptul că la data de 10 noiembrie 2022 tânărul a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice cu o viteză mai mare de 70 km/h față de limita admisă, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pentru perioada 10.11.2022 - 09.03.2023. Acesta nu a respectat perioada de suspendare, iar la data de 28.11.2022 a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice de pe raza munincipiului Rădăuți, județul Suceava, cu toate că avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice, fiindu-i întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui autoturism fără permis de conducere”.

Luni, 24 aprilie, ca urmare a cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat în cauză penală, s-a dispus reţinerea autorului și introducerea în arestul IPJ Suceava.

A fost întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.

Mai nouă Mai veche