VIDEO Tânărul care a zburat cu mașina în apă, la Bilca, era urmărit de poliție. Cum au decurs evenimentele

Duminică, 2 aprilie 2023, în jurul orei 21:20, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești au observat pe drumul județean DJ 178C Bilca un autoturism Volkswagen Golf, de culoare gri, care circula din sensul opus autospecialei de poliție, având aprinse doar luminile de poziție.

Polițiștii au efectuat semnale regulamentare de oprire, însă conducătorul autoturismului nu s-a conformat, a mărit viteza de deplasare și și-a continuat drumul. Lucrătorii de poliție au pornit în urmărirea autovehiculului pe drumul județean, însă după aproximativ 700 de metri, conducătorul auto a virat la stânga pe un drum comunal.

În continuare, fiind în urmărirea autoturismului, pe latura sudică a canalului de evacuare a apei a microhidrocentralei nr. 3 Bilca, județul Suceava, după aproximativ 500 de metri pe acest drum comunal, conducătorul autoturismului a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a ieșit în afara părții carosabile și a pătruns în apă.

Lucrătorii de poliție au observat faptul că în interiorul autoturismului, la volan, se află o persoană de sex masculin, nemaifiind alți pasageri. În continuare, întrucât autoturismul se scufunda, conducătorul auto a ieșit din autovehicul și a început să înoate către unul dintre pereții canalului.

Având în vedere că debitul de vărsare al apei era foarte mare, persoana de sex masculin în cauză nu putea înainta înspre peretele exterior al canalului de evacuare a apei, fiind purtat în continuare de curenții de apă. La un moment dat, persoana în cauză s-a scufundat și nu mai putea fi observată, moment în care lucrătorii de poliție au coborât înspre unul din pereții canalului de evacuare a apei, unde cu ajutorul unei ramuri al unui arbore, cu lungimea de aproximativ 3 metri, au reușit să-l tragă înspre peretele canalului.
 

În continuare, s-a reușit interceptarea persoanei în cauză, aceasta fiind condusă în afara canalului de evacuare a apei, pe acostamentul drumului comunal, prezentând semne vitale.

Întrucât starea de sănătate a persoanei în cauză era precară, lucrătorii de poliție au solicitat la fața locului un echipaj medical, care să-i acorde conducătorului auto îngrijiri medicale de specialitate, ulterior acesta fiind preluat și transportat de un echipaj SMURD la Spitalul Municipal Rădăuți, diagnosticul prezumtiv fiind de „hipotermie”. Nu au fost identificate leziuni vizibile.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că este vorba despre Petru B., de 24 de ani, din comuna Vicovu de Jos, județul Suceava.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest din dotarea Secției de Poliție Rurală Gălănești, rezultatul indicând o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, la sediul Spitalului Municipal Rădăuți, a fost testat cu aparatul drug test din dotarea Compartimentului Rutier Rădăuți, rezultatul fiind, de asemenea, negativ.

S-a luat legătura cu un reprezentant al Microhidrocentralei nr. 3 Bilca, ocazie cu care acesta a redus debitul apei, autoturismul fiind identificat la aproximativ 800 de metri față de microhidroncentrală, în interiorul canalului de evacuare a apei. În continuare, doi reprezentanți ai consiliului local Bilca, cu ajutorul unui utilaj industrial, au reușit tractarea și scoatarea autoturismului Volkswagen Golf în afara canalului de evacuare a apei.

Efectuându-se verificări în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că tânărul este posesor de permis de conducere, dreptul său de a conduce autovehicule pe drumurile publice fiind valabil.

De asemenea, s-a constatat că autoturismul Volkswagen Golf figurează în bazele de date cu Certificatul de Înmatriculare suspendat. De asemenea, autoturismul menționat nu figurează ca având o poliță RCA valabilă.

Tânărul a fost sancționat contravențional pentru abaterile pe care le-a comis la regimul rutier.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.