Gater din Sucevița găsit cu 200 de metri cubi în plus în depozit și șapte transporturi ilegale. Au fost aplicate amenzi de 30.000 de lei și a fost confiscat lemn în valoare de peste 52.000 de lei

Diferențe semnificative între stocurile scriptice și stocurile faptice de materiale lemnoase, de peste 200 m.c., identificați de către Garda Forestieră Suceava

În perioada 21 - 29 martie 2023, pe baza informațiilor deținute la nivelul Gărzii Forestiere Suceava, s-a demarat o acțiune de verificare la punctul de lucru al unui operator economic situat pe raza localității Sucevița, județul Suceava.

Astfel, s-au constatat diferențe semnificative între stocurile scriptice delcarate în SUMAL 2.0 și stocurile faptice rezultate în urma inventarierii materialelor lemnoase din depozitul societății, respectiv 195 metri cubi lemn rotund rășinoase în plus și 14 metri cubi lemn rotund foioase în minus, fapte sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 20.000 lei și confiscarea materaielului lemnnos în valoare de 38.216 lei.

Cu ocazia acelorași verificări, s-a constatat că în perioada 6 - 20 martie 2023 societatea controlată a primit un număr de șapte transporturi de materiale lemnoase, cu avize de însoțire care au atașate în SUMAL 2.0 fotografii care nu au fost făcute direct asupra mijlocului de transport, fiind realizate asupra unor dispozitive electronice sau a altor medii. Dintre aceste „transporturi”, trei dintre ele au atașate avizelor aceleași fotografii cu materialele lemnoase, deși este vorba de transporturi făcute în zile diferite, iar pe avize sortimentația între cele trei avize diferă, având de a face cu o situație vizibil neconformă cu realitatea.

Fapta a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei și confiscarea a 56 metri cubi lemn rotund rășinoase în valoare totală de 14.189 lei.

În total, au fost aplicate amenzi în valoare de 30.000 lei și complementar a fost confiscată cantitatea de 265 metri cubi materiale lemnoase cu o valoare de 52.405 lei, precum și o sancțiune cu avertisment și termen de remediere 15 zile pentru o faptă apreciată ca fiind de gravitate redusă.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.