Buletin de presă, 22 mai 2023 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 21.05.2023, în jurul orei 12.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29A în localitatea Călugăreni, o femeie de 24 de ani din județul Botoșani a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un localnic de 39 de ani, angajat în efectuarea unui viraj la stânga.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea femeii de 24 de ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 21.05.2023, ora 14.28, o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia a oprit pentru control pe strada Fierăriei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 46 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 46 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” , ce va fi soluționat procedural.


La 21.05.2023, în jurul orei 20.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Mihail Sadoveanu din localitate, autoturismul condus de un localnic de 69 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 46 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” , ce va fi soluționat procedural.


La 22.05.2021, ora 00.05 o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DC 55 de pe raza comunei Zvoriștea, autovehiculul condus de un localnic de 33 ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 22.05.2023, ora 02.15, o patrulă din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Unirii din localitate, mopedul condus de un localnic de 25 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 25 de ani nu posedă permis de conducere, iar mopedul condus de acesta nu este înmatriculat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul de 25 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche