Buletin de presă, 23 mai 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 241.605 de lei aplicate de polițiști

În perioada 20 - 21.05.2023, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive, ocazie cu care au fost aplicate 454 de sancțiuni contravenționale în valoare de 241.605 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 59 permise de conducere, 12 certificate de înmatriculare și au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier.


Material lemnos confiscat de polițiști

La 22.05.2023, ora 05.00, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Calea Burdujeni, din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat de 30 de ani, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul de 30 de ani transporta cantitatea de 3,2 mc cherestea de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 2.960 de lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.


La data de 22.05.2023, ora 15:55, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DJ 155A, din comuna Râșca autoutilitara condusă de un bărbat de 38 de ani din comuna Boroaia, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul de 38 de ani transporta cantitatea de 4,64 mc lemn foc de esență fag .
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 760,96 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 22.05.2023, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe raza comunei Vereşti, mopedul condus de un localnic.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, iar vehiculul condus de acesta nu este înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat” şi ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 22.05.2023, orele 19.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe raza comunei Horodnic de Jos, autoturismul condus de un bărbat din comuna Voitinel.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


În ziua de 22.05.2023, în jurul orelor 22.53, un echipaj rutier din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe D.N.2E în afara localițății Berchișești, motociclul condus de un localnic de 15 ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul de 15 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, motociclul condus de acesta este radiat din circulație din data de 01.03.2021, numărul de înmatriculare al acestuia fiind atribuit unui alt vehicul.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat” și “punerea în circulație a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche