Buletin de presă, 26 mai 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de peste 50.000 lei aplicate de polițiștii din Vatra Dornei în cadrul unei razii de amploare

La data de 25.05.2023, între orele 06.00-15.00, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat o razie, angrenând 32 efective din cadrul subunităţii, 4 subofițeri jandarmi din cadrul Detașamentului de jandarmi Vatra Dornei, 1 polițist local, 2 lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, 1 lucrător din cadrul R.A.R. Suceava și 2 lucrători din cadrul I.S.C.T.R. Suceava.
Acțiunea a vizat creșterea gradului de siguranță publică la nivelul municipiului Vatra Dornei și în zona rurală arondată, combaterea contrabandei cu produse accizabile în zona pieței și a bazarului; prevenirea și combaterea comerțului ilicit; prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului; asigurarea unui climat de siguranță rutieră corespunzător.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 51.285 lei.
Au fost legitimate 240 de persoane și au fost controlate 176 de autovehicule. Au fost testați cu aparatele drugtest și etilotest 103 șoferi.
De asemenea, s-au efectuat verificări și controale la 26 de unități economice, fiind aplicate sancțiuni contravenționale și fiind confiscate mărfuri, țigarete și sume de bani în valoare de cca. 6.000 lei.
Polițiștii judiciariști au reușit identificarea a 2 autori de infracţiuni identificaţi (1 în dosare cu A.N. și 1 în flagrant) și au pus în executare un mandat de aducere.
Pentru abaterile la regimul rutier au fost reținute 2 permise de conducere și au fost ridicate 7 certificate de înmatriculare.


Cherestea și material lemnos în valoare de peste 4.500 lei confiscate de către polițiști

La 26.05.2023, în jurul orei 04.20, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, pe raza localității Grămești, comuna Grămești, au oprit o autoutilitară condusă de către un bărabat de 46 ani, din comuna Frătăuții Noi, care se deplasa dinspre orașul Siret, spre localitatea Zamostea.
S-a constatat că autotutilitara era încărcată cu material lemons, iar conducătorul auto a prezentat pentru control avizul de însoțire, emis la data de 25.05.2023, ora 20:58:30, pentru cantitatea de 2,24 mc cherestea. Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de cherestea transportată, autoutilitara a fost condusă la sediul Depozitului Zamostea-Lunca, unde materialul lemnos a fost inventariat de pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, constatându-se că transporta cantitatea de 5,50 mc cherestea, rezultând un plus de 3,26 mc cherestea, în valoare de 2.836 lei.
S-a luat măsura sancționării contravenționale conform art. 19 alin. 2 lit. d), pct. 2 din Legea 171/2010 și s-a dispus confiscarea cantității de 3,26 mc cherestea, în valoare de 2.836 lei.
Materialul lemnos a fost depozitat la sediul Depozitului Zamostea-Lunca.


La 25.05.2023, ora 08.15, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, au oprit pentru control, autoutilitara condusă de către un bărabt de 24 ani, care circula pe DJ178F Frătăuții Vechi, de pe raza comunei Frătăuții Vechi, transportând material lemnos, respectiv cherestea rășinoase și lemn.
Cu ocazia verificărilor efectuate în aplicația SUMAL 2, s-a constatat faptul că transportul de material lemnos nu era însoțit de un aviz de însoțire conform reglementărilor legale. Din acest motiv, transportul a fost condus la A.P.L. Putna – Ocolul Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic, care în urma inventarierii materialului lemnos a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea totală de 2,53 m.c. respectiv 1,96 mc cherestea rășinoase și 0,57 mc lemn, în valoare totală de 1.877 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. 2 din Legea nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Mandat pus în executare de polițiști

La 25.05.2023, ora 17.30, polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei au primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii din 25.05.2023, emis de către Tribunalul Argeș pe numele unui bărbat de 51 ani, din com. Vadu Moldovei, care a fost condamnat la o pedeapsă de 16 ani de închisoare pentru omor calificat.
Persoana condamnată a fost identificată pe raza localității de domiciliu și condusă la Penitenciarul Botoșani unde a fost încarcerată.


Dosare penale la regimul rutier – Nu consumați alcool și vă urcați la volan!


La data de 25.05.2023, ora 14.40, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, au oprit pentru control pe DN 29A, strada 22 Decembrie din mun. Suceava, autoturismul condus de către un bărbat de 31 ani, din com. Siminicea.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de: „conducere sub influența băuturilor alcoolice”.


La 25.05.2023, ora 17.07, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, pe raza comunei Ulma, sat Nisipitu, au oprit pentru control autoturismul ce circula din direcția comuna Ulma către satul Lupcina, condus de către un bărbat de 40 ani, din comuna Ulma.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 25.05.2023, ora 20.35, polițiștii din cadrul SPR 7 Mălini, pe raza satului Slatina, comuna Slatina, pe D.J. 209A, au oprit pentru control autoturismul care circula din direcția Slatina către Găinești, fiind condus de către un bărbat de 27 ani, din com. Slatina.
Cu ocazia controlului conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, a fost verificat în bazele de date ale poliției constatîndu-se că nu posedă permis de conducere. Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i s-au prelevat probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere sub influența alcoolului” și „conducere fără permis”.


La 25.05.2023, ora 23.26, polițiștii echipajului de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului în timp ce acţionau în cadrul unei acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, la intersecţia DN 2E cu DJ 178 şi DJ 178E, de pe raza localităţii Pîrteştii de Sus, com. Cacica, au oprit pentru control autoturismul la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 39 de ani, din com. Cacica.
Deoarece, conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 25.05.2023, ora 06:00, Poliţia Orașului Salcea a fost sesizată despre faptul că pe DN 29, pe raza localităţii Plopeni, orş. Salcea, jud. Suceava, s-a produs un accident de circulație, în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane.
Din primele cercetări s-a stabilit că la data de 25.05.2023, în jurul orei 05:45, un tânăr de 22 ani din com. Todireşti, a condus autoutilitara pe DN 29 în localitatea Plopeni, oraş Salcea, din direcția mun. Suceava către orş. Salcea, iar într-o curbă a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu o anexă din curtea unui imobil.
În urma coliziunii, conducătorul auto, a suferit leziuni traumatice ușoare.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, în aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p. fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de „vătămare corporală din culpă” prev. de art. 196 alin. 2, 3 și 4 din Codul Penal.


La data de 25.05.2023, în jurul orei 18.50, un bărbat de 52 ani, din mun. Suceava, a condus autoturismul pe str. Mircea Șeptilici, iar la intersecția cu str. Mihail Sadoveanu, a intrat în coliziune cu un lat autoturism condus de către un bărbat de 55 ani.
În aceste împrejurări, o pasageră de pe scaunul dreapta față din autoturismului condus de bărbatul de 55 ani a suferit leziuni ușoare.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcoolscop, rezultatele fiind negative și le-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunera „vătămare corporală din culpă”.


La data de 25.05.2023, ora 09.10, Poliția Mun. Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată cu privire la faptul că pe DN17A, pe raza com. Sadova, s-a produs un accident rutier soldat cu victime.
La data de 25.05.2023, în jurul orei 09:00, un bărbat de 24 ani, din jud. Satu Mare, în timp ce conducea auto pe DN17A, din direcţia com. Sadova spre com. Vatra – Moldoviţei, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, a intrat în coliziune cu microbuzul condus de către un bărbat de 43 ani, din mun. Cluj-Napoca.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a unui bărbat de 46 ani, pasager în autoturism şi a unui bărbat de 30 ani pasager în microbuz.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, apoi le-au fost recoltate probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de „vătămare corporală din culpă” prev. de art. 196 alin. 2, 3 și 4 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche