Buletin de presă, 4 mai 2023 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 03.05.2023, ora 08:38, în timp ce conducea autoutilitara pe raza localității Frătăuții Vechi, în timpul unei manevre de depășire, un bărbat a intrat în coliziune cu mopedul condus de un localnic, angajat în schimbarea direcției de deplasare spre stânga, pentru a intra în curtea unui imobil.
Din impact a rezultat rănirea conducătorului mopedului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 03.05.2023, ora 13.03, în timp ce conducea autoutilitara pe raza localității Zvoriștea, un bărbat a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus de un alt bărbat, care a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un alt bărbat.
Din impact a rezultat rănirea unui pasager din autoutilitară, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 03.05.2023, orele 22:00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe raza comunei Dornești, autoturismul condus de un localnic.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul din comuna Dornești nu posedă permis de conducere.
De asemenea polițiștii au stabilit că autoturismul aparține unui bărbat de 21 de ani, pasager în autoturism, care a încredințat autovehiculul spre a fi condus pe drumurile publice de către bărbatul din comuna Dornești, deși avea cunoștință despre faptul că acesta nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 04.05.2023, ora 01:10 un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Putnei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 23 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.