Cinci ucraineni care fugeau de încorporare au fost reținuți pe granița cu județul Suceava

Grănicerii detașamentului Rădăuți au reținut, marți seară, cinci bărbați pasibili de serviciul militar și o călăuză care îi ajuta în drumul spre trecerea ilegală a frontierei spre România. Acțiunea a fost executată în cadrul operațiunii speciale comune de frontieră „Vest-2023”, a anunțat Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei.

Sursa citată anunță că în urma documentării unor informații operaționale, grănicerii serviciului de frontieră Crasna (Krasnoilsk), cu sprijinul unității speciale DOZOR, au descoperit în mijlocul pădurii cinci persoane necunoscute care se îndreptau spre granița româno-ucraineană pe poteci de munte. Suspecții s-au dovedit a fi bărbați de vârstă militară, cu documente din care reieșea intenția de a trece ilegal frontiera. Doi dintre ei sunt din regiunea Ivano-Frankivsk și câte unul din regiunile Harkov, Hmelnițki și Cernăuți.

De asemenea, în timpul operațiunilor de căutare a fost reținut un bărbat din Storojineț care îi transporta cu mașină până la frontiera de stat pe fugarii care treceau ilegal granița în România.

Bărbații reținuți vor fi aduși în fața justiției pentru săvârșirea infracțiunii de „trecerea ilegală sau tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat a Ucrainei”.
Mai nouă Mai veche