Luna economiei sociale, dezbatere organizată de AJOFM Suceava

Agenția Județean pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava a organizat marți, 16 mai 2023, la Institutul Bucovina din municipiul Suceava, evenimentul „Luna economiei sociale - dezbatere privind nevoile sectorului în județul Suceava”.

Au participat reprezentanții întreprinderilor sociale și a asociațiilor care acordă servicii sociale sau medicale în județul Suceava.

Discuțiile aplicate și implicate au pus în valoare potențialul integrării serviciilor sociale prestate, impactul social și economic prin investiția în resursele locale de muncă și reinserția grupurilor vulnerabile, dar și neajunsurile care au falimentat o parte din intreprinderile sociale: necesitatea subvenționării personalizate a locurilor de muncă din economia socială, creditarea antreprenoriatului social printr-un fond de garantare, lipsa programelor guvernamentale destinate sustenabilității intreprinderilor sociale.

Suportul logistic, facilitățile fiscale, promovarea afacerilor din economia socială sunt contribuțiile autorităților publice locale, cu impact considerabil în protejarea locurilor de muncă ale grupurilor vulnerabile, necompetitive pe piața muncii, cu deficit de competențe și nivel de studii.
Mai nouă Mai veche