Dosar penal pentru patronul unui gater din Ciumârna după un apel la 112 făcut de Daniel Bodnar

Marți, 2 mai 2023, Secția de Poliție Rurală Vama a fost sesizată prin 112 de către Daniel Bodnar cu privire la faptul că pe raza comunei Vatra Moldoviței, satul Ciumârna, a identificat un transport de material lemnos fără a avea aviz valabil.

De la momentul apelului și până la intervenția echipajului de poliție, autoutilitara a intrat în curtea unei societăți comerciale și a început să descarce din materialul lemnos. Ulterior, la cererea polițiștilor administratorul a sistat descărcarea buștenilor. La fața locului a intervenit șeful Secției de Poliție Vama, fiind informat și procurorul din cadrul parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că Dorel Moisa, administratorul societății SC Gresie Moisa SRL, în jurul orei 17.00, a încărcat autoutilitara cu material lemnos dintr-o paltformă primară avută în exploatare și a inițiat transportul spre depozitul societății, fără a emite aviz de însoțire. Pe traseu, ajuns în zona altei platforme primare a emis avizul de însoțire pentru cantitatea de 13,9162 metri cubi lemn rotund molid. Ajuns în depozitul societății a început să descarce materialul lemnos din autoutilitară, moment în care au intervenit polițiștii Secției de Poliție Rurală Vama, sesizați prin apel 112 de către Daniel Bodnar. Polițiștii i-au solicitat să înceteze activitatea de descărcare a materialului lemnos, acesta conformându-se. 

Ulterior, în baza celor înscrise în avizul de însoțire, a fotografiilor încărcate în aplicația SUMAL 2.0 și a poziționării materialului lemnos descărcat a fost identificat materialul lemnos care fusese descărcat din autoutilitară și i s-a solictat administratorului firmei să încarce din nou materialul lemnos în autoutilitară pentru a se putea stabili cu exactitate cantitatea transportată.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „transportul cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport” și s-a dispus prin ordonață indisponibilizarea mijlocului de transport și a materialului lemnos, precum și sistarea activității în depozitul SC Gresie Moisa SRL până la inventarierea materialului lemnos. 

Autocamionul încărcat cu material lemnos a fost condus la Depozitul de bușteni Dragoșa din cadrul Ocolului Silvic Vama, unde a fost predat în custodie organelor silvice, urmând ca miercuri să fie inventariat materialul lemnos de către organele silvice din cadrul Gărzii Forestiere Suceava. Totodată, la miercuri urmează a se efectua și un control la depozitul firmei SC Gresie Moisa SRL, împreună cu Garda Forestieră Suceava.
Mai nouă Mai veche