Bătrân cu handicap jefuit de tânăra angajată să îl îngrjiească

O tânără din județul Suceava, îngrijitoare a unui bătrân cu handicap locomotor, a fost prinsă de poliţiştii din Neamţ, fiind acuzată că l-a jefuit de bijuterii şi bani. Tânăra este suspectată de anchetatori şi de comiterea unui altui furt.

La 1 mai 2023, poliţiştii nemţeni au dispus reţinerea, pe o perioadă de 24 de ore, a unei tinere în vârstă de 18 ani, din județul Suceava. Este bănuită că ar fi autoarea a două furturi din locuinţe din orașul Târgu Neamţ.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că tânăra suceveancă locuia într-un imobil din oraşul Târgu Neamț, aceasta îngrijind un bâtrân cu handicap locomotor, în vârrstă de 76 de ani.

„La data de 24 aprilie, profitând de starea persoanei vătămate, i-ar fi sustras din locuinţă suma de 100 de euro, mai multe bijuterii şi articole vestimentare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 7.000 de lei“, a declarat inspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliţei Neamţ.

Cercetările anchetatorilor au mai stabilit că, tot la 24 aprilie, suceveanca a pătruns într-o altă locuinţă, aparţinând unei persoane de 52 de ani, de unde a furat parfumuri, bijuterii şi îmbrăcăminte, paguba fiind de circa 7.500 de lei. 

Luni, 1 mai 2023, tânăra a fost prinsă în comuna Crăcăoani, judeţul Neamţ, iar după audieri a fost reţinută pe o perioadă de 24 de ore, fiind ulterior prezentată judecătorilor din Târgu Neamţ pentru luarea unei măsuri preventive, acuzaţiile aduse fiind furt şi furt calificat. Aproximativ jumătate din prejudiciu cauzat a fost recuperat.
Mai nouă Mai veche