Dublă prezență suceveană la Bienala de Arhitectură de la Veneția

Pe 20 mai 2023 se redeschide Bienala de Arhitectură de la Veneția, cel mai important eveniment internațional din domeniul arhitecturii. Arhitecții suceveni Daniel-Tudor Munteanu și Ana-Victoria Munteanu au fost selectați în acest an să expună la Arsenale, în cadrul Pavilionului național al Sloveniei.

Intitulat “+/- 1 °C: În căutarea arhitecturii bine temperate”, Pavilionul Sloveniei prezintă structuri spațiale vernaculare din Europa care abordează problema eficienței energetice în mod holistic: clădiri care tratează încălzirea și răcirea ca pe o parte esențială și inseparabilă a designului arhitectural.

De asemenea, arhitectul Daniel-Tudor Munteanu este și curatorul expoziției „Unfolding Pavilion: #OPENGIARDINI”, care va fi inaugurată în Giardini della Biennale pe 19 mai 2023. Din echipa care realizează expoziția „Unfolding Pavilion: #OPENGIARDINI” fac parte, alături de alți colaboratori internaționali de prim rang, și arhitecții suceveni Ana-Victoria Munteanu și Eliza Rabiniuc Mocanu. Expoziția se desfășoară în cadrul gradinilor publice din Castello, realizate între 1808-1810 la comanda împăratului Napoleon Bonaparte.

Mai multe detalii despre „Unfolding Pavilion: #OPENGIARDINI” sunt disponibile accesând site-ul www.unfoldingpavilion.com.

Foto: Laurian Ghinițoiu
Mai nouă Mai veche