Job-uri unde se câștigă bine în România

 


În România, acele job-uri unde poți câștiga bani frumoși sunt, în general,  cele care cer o anumită specializare, experiență sau educație și care sunt necesare în diverse industrii. Evident, sunt și unele excepții! Despre acele meserii bănoase la noi în țară, dar și unele recomandări despre cum poți fi mult mai potent financiar, poți afla din rândurile următoare.

Medic

După o bună perioadă în care meseria de medic nu era recompensată așa cum se cuvine la noi în țară, lucrurile au început să se schimbe în bine. La ora actuală, este una dintre cele mai bine plătite meserii din România, datorită faptului că cererea pentru serviciile medicale este în creștere, iar specializarea medicală necesită ani de studiu și pregătire. În funcție de specializarea și experiența medicului, salariul ajunge chiar și 10.000 de euro pe lună.

Avocat

Un avocat bine pregătit și cu experiență poate câștiga bani frumoși în România. În funcție de firma în care lucrează, specializarea și experiența, un avocat poate câștiga între 3000 și 10.000 de euro pe lună, și nu este de mirare că mulți tineri aleg să urmeze Dreptul.

Inginer

La fel ca și în cazul medicilor, și aici lucrurile au început să se miște bine din punct de vedere financiar. În funcție de specializarea și experiența profesională, un inginer poate câștiga între 2000 și 5000 de euro pe lună. Cele mai bine plătite specializări sunt cele în domeniul petrolului, al gazelor sau al energiei electrice.

Specialist IT

Dacă ținem cont de creșterea industriei IT în România, IT-iștii au devenit una dintre cele mai bine plătite meserii și nu sunt deloc puțini tinerii care își doresc o carieră în domeniu. Salariile pentru programatori și specialiști în IT variază în funcție de experiență și specializare și pot ajunge la 4000-6000 de euro pe lună sau chiar mai mult. În plus, ai șansa de a prinde un job bine plătit la companiile de renume din afară, și astfel deja vorbim de un alt nivel, nu?

Manager

Ca să facem o glumă, toată lumea din România tinde să ocupe o astfel de poziție, nu? O poziție de management bine plătită necesită ani de experiență și pregătire, însă poate fi una dintre cele mai bine plătite meserii din România. Salariile variază în funcție de industrie și de compania pentru care lucrează managerul, însă pot ajunge la 10.000 de euro pe lună sau chiar mai mult.

Broker

Brokerii care lucrează în domeniul financiar pot câștiga sume impresionante, în funcție de experiență și de cât de bine își desfășoară activitatea. Salariile pot ajunge la câteva mii de euro pe lună sau chiar mai mult.

Antreprenor

În ultimii ani, și la noi în țară mulți antreprenori au reușit să obțină venituri impresionante, în special în domeniul tehnologiei și al serviciilor financiare. În funcție de industrie și de succesul afacerii, veniturile unui antreprenor pot ajunge la sute de mii de euro pe an.

Model

Am lăsat la urmă acest job, deși nu este unul care să îți aducă venituri modeste, ci dimpotrivă. Mai mult chiar, tinerii de ambele sexe chiar cauta anunturi cu angajari videochat in Bucuresti pentru că este un job care nu implică experiență, dar câștigurile financiare sunt printre cele mai bune. Chiar și ca începător ai, la un studio profesionist, în jur de 1.500 de euro pe lună, dar dacă ești cu adevărat dedicat și îți faci job-ul cu profesionalism, câștigurile lunare pot fi de câteva ori mai mari.

Domenii în care se mai pot câștiga bani frumoși

Acestea au fost doar câteva dintre job-urile unde poți obține câștiguri frumoase la noi în țară. Cu toate acestea, în funcție de aptitudinile și interesele personale, există și alte opțiuni care pot oferi venituri bune.

De exemplu, în ultimii ani, nu putem să nu remarcăm faptul că industria turismului a început să crească în România și, prin urmare, au apărut o serie de oportunități de angajare pentru cei care doresc să lucreze în acest domeniu. În special, în orașele turistice, cum ar fi stațiunile montane sau de la mare, sunt disponibile numeroase joburi în hoteluri, restaurante sau alte facilități turistice.

Dacă nu ești pasionat de așa ceva, sectorul financiar și bancar este un alt domeniu care oferă oportunități de angajare și venituri atractive, în special pentru cei cu studii în domeniul economic.

De asemenea, în ultimii ani, în marile orașe s-a dezvoltat mult și sectorul de marketing și publicitate, iar specialiștii în acest domeniu au devenit tot mai căutați. Astfel, dacă ești pasionat de comunicare, branding sau strategii de marketing, poți alege să te specializezi în acest domeniu și să obții un job într-o agenție de publicitate sau într-o companie care are nevoie de astfel de servicii.

În ceea ce privește job-urile care nu necesită specializare, acestea sunt, în general, mai puțin bine plătite, însă există și aici opțiuni care pot aduce un venit decent. De exemplu, angajările în domeniul comerțului și al serviciilor sunt printre cele mai accesibile, iar salariile variază în funcție de poziție și de compania pentru care lucrezi.

Chiar dacă nu pare, există o serie de meserii bine plătite în România, care cer specializare, experiență sau educație, dar în același timp există și alte oportunități de angajare care îți pot oferi un venit decent. Este important să alegi o meserie care să îți placă și să îți ofere multe satisfacții – nu doar cele financiare, iar dacă eșți pasionat și dedicat, vei putea găsi mereu oportunități de a te dezvolta și de a câștiga mai mult.

 

Mai nouă Mai veche