Pacient cu AVC acut salvat de medicii neurologi și intervenționiști, la Spitalul Județean Suceava

Miercuri, 17 mai 2023, a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, pe cale terestră, un angajat al Spitalului de Urgență Piatra Neamț care a instalat un accident vascular cerebral ischemic acut în timpul orelor de serviciu.

„Este un exemplu relevant pentru colaborarea dintre doua unități medicale mari din nord-estul țării. Pentru acest pacient s-a inițiat tromboliza la Spitalul Județean Piatra Neamț, iar în continuare, la Spitalul Județean Suceava, s-a efectuat tratamentul endovascular (trombaspirație), în compartimentul de Radiologie Intervenționala. Pacientul a fost internat inițial pe sectia ATI (12 ore) fiind ulterior transferat pe secția de Neurologie, cu evoluție favorabilă, intervenția precoce în acest caz fiind esențială pentru recuperarea deficitelor neurologice”, aa explicat dr. Daniela Neagu, medic șef secție Neurologie în cadrul Serviciului Județean de Urgență Suceava.

Echipa medicală implicată a fost formată din dr. Ioana Boarescu, medic neurolog, dr. Mihai Crețeanu Jr., dr. Alexandra Husar și medicul rezident Gabriel Mircea medici radiologi intervenționiști și dr. Denisa Titieni, medic ATI.

Echipa medicala a secției de Neurologie a Spitalului Județean Suceava a primit, în acest an, din partea Organizatiei Europene de Stroke, premiul Angels „Platinum”, un premiu onorific, pentru a recompensa munca depusa si îngrijirile excelente în domeniul Accidentului Vascular Cerebral.
Mai nouă Mai veche