Substanțe dopante de mare risc și țigări de contrabandă descoperite într-un microbuz, în Vama Siret

Polițiștii de frontieră suceveni cercetează un bărbat cu dublă cetățenie română și ucraineană, în microbuzul căruia au fost descoperite 1.000 comprimate care fac parte din categoria substanțelor dopante de mare risc și 67 pachete de țigări de proveniență ucraineană. Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.

Miercuri, 17 mai 2023, în jurul orei 11.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, o persoană cu dublă cetățenie română și ucraineană. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, se deplasa pe ruta Ucraina - Anglia conducând un microbuz Renault înmatriculat în Ucraina.

Cu ocazia efectuării unui control amănunțit, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunse, în bagajele personale ale cetățeanului în cauză, 1.000 comprimate care fac parte din categoria substanțelor dopante de mare risc și 67 pachete de țigări de proveniență ucraineană, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative.

Comprimatele, în valoare de 13.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Pachetele de țigări, în valoare de 118 lei, au fost confiscate, bărbatul fiind sancționat contravențional de către lucrătorii vamali cu amendă în cuantum de 5.000 lei.

De asemenea, polițiștii de frontieră au întocmit bărbatului dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducere sau scoatere din țară, precum și importul ori exportul de substanțe dopante de risc sau cu grad mare de risc sau produse ce conțin substanțe dopante de risc sau cu grad mare de risc, fără autorizație emisă de autoritățile competente.
Mai nouă Mai veche