S-a plimbat prin tot orașul cu Bolt-ul și apoi a refuzat să plătească. Polițiștii i-au întocmit dosar penal

Luni, 8 mai 2023, la ora 00:33, Cătălin C. a sesizat prin apel la 112 faptul că în calitate de șofer Bolt a preluat o comandă de transport ocazie cu care la finalul cursei clientul a refuzat să plătească.

În urma cercetărilor s-a constatat că apelantul a închiriat autoturismul Dacia pentru a face curse Bolt, iar în seara zilei de duminică, 7 mai, la ora 23:51, a fost solicitat prin aplicație să ducă o persoană din zona Complexului Zamca în orașul Salcea.

După ce a preluat persoana respectivă și a ajuns la destinație, clientul i-a spus ca nu are bani cash să achite și dorește să îl ducă înapoi în municipiul Suceava, pentru a retrage bani de la bancomat. La întoarcerea în municipiul Suceava, clientul i-a solicitat să meargă în zona restaurantului Vivendi pentru a se întâlni cu un prieten care îi va da bani pentru transport.

Când au ajuns în zona sediului Poliției municipiului Suceava, văzând că nu se înțelege cu persoanele în cauză, șoferul a apelat 112.

L-a fața locului a fost identificat și legitimat Mihai S., clientul cursei Bolt, care se afla vizibil sub influența băuturilor alcoolice, cât și prietenul acestuia, Daniel A. În urma discuțiilor purtate cu aceștia, Daniel A. a achitat șoferului contravaloarea transportului în valoare de 76 de lei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 239, alin. (2) din Codul Penal. Șoferul a declarat că nu dorește să depună plangere penală deoarece și-a recuperat prejudiciul.
Mai nouă Mai veche