Șoferi beți și drogați depistați în weekend pe drumurile din județul Suceava

În perioada 28 aprilie - 01 mai 2023, polițiștii din cadrul IPJ Suceava desfășoară o amplă acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri. Acțiunea are atât componentă operativă de identificare a celor care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau droguri dar și o pronunțată componentă preventivă, de informare și responsabilizare.

Acțiunea se desfășoară pe întreg teritoriul județului, având atât obiectivul de depistare a conducătorilor auto care aleg să conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, dar și obiectivul preventiv, de a transmite participanților la trafic să conștientizeze pericolul la care se expun prin consumul de alcool sau droguri.

În cadrul activităților desfăşurate de polițiștii rutieri sunt utilizate toate aparatele etilotest, etilometru și DrugTest Drager din dotarea IPJ Suceava.

Până la acest moment, peste 500 de șoferi au fost testați în cadrul acțiunii.

Din păcate, și în aceste zile au fost identificați mai mulți șoferi care au consumat alcool sau droguri și s-au urcat la volan, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise”.


Indentificat la volan după ce a consumat canabis

La data de 29.04.2023, în jurul orei 21:45, polițiștii rutieri au efectuat semnalul de oprire pentru un autoturism care circula pe strada Ion Hălăuceanu din mun. Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava.
La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr din mun. Câmpulung Moldovenesc și fiind testat cu aparatul DrugTest 5000 din dotare, acesta a indicat o valoarea pozitivă la substanța CANNABIS (THC-5).
Având în vedere rezultatul testării, șoferul a fost condus la Spitalul mun. Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea determinării existenței în organism a substanțelor psihoactive.
În cauză a fost întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, prev. de art. 336 alin. 2 din Codul Penal.


Șoferi identificați la volan sub influența alcoolului

La la data de 30.04.2023, ora 22.10, polițieștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au oprit pentru control pe str. Oborului din satul Boroaia, com. Boroaia, jud. Suceava autoturismul condus de către un localnic.
Având în vedere faptul că șoferul halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,78 mg./l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru sâvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe ce va fi soluţionat procedural de către lucrătorii din cadrul PP Boroaia.


La 29.04.2023, ora 03.15, polițiștii din cadrul SPR 13 Bălcăuți, în timp ce desfășurau activități specifice de patrulare pe raza com. Șerbăuți, sat Șerbăuți, pe drumul județean D.J. 209 D, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 54 ani, din com. Șerbăuți.
Întrucât emana halenă alcoolică și avea un comportament specific unei persoane ce a consumat băuturi alcoolice, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Boli Cronice Siret, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 28.04.2023, ora 18.15, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Arbore, au oprit pentru control pe DC 43E in comuna Arbore, autoturismul condus de către un bărbat de 66 ani, din comuna Arbore.
Întrucât conducătorul auto emana haleră alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influeța alcoolului”.


La 28.04.2023, ora 15.20, polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei pe raza com. Vadu Moldovei, sat Ioneasa, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 56 ani, din aceeaşi localitate.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 1,65 mg./l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la sediul Spitalului Municipal Fălticeni unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 28.04.2023, ora 16.10, polițiști din cadrul Compartimentului Rutier, aflându-se de serviciu pe raza satului Bărăști, comuna Boroaia, pe D.J. 155 B, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 62 ani, din mun.Fălticeni. Cu ocazia controlului conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche