Ucrainean prins cu freon și alcool de contrabandă, în Vama Siret. I s-a întocmit dosar penal

Polițiștii de frontieră suceveni cercetează un ucrainean în mașina căruia lucrătorii vamali au descoperit 144 recipiente cu freon și aproximativ 384 litri băuturi alcoolice. Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.

Joi, 11 mai 2023, în jurul orei 9.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetățean ucrainean, în vârstă de 48 de ani, conducând un microbuz Mercedes-Benz, înmatriculat în Ucraina.

Cu ocazia efectuării unui control amănunțit, echipa comună de control formată din poițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunse, în bagajele personale ale ucraineanului, 144 recipiente cu agent refrigerant (freon) și 373,8 litri băuturi alcoolice în valoare totală de 7.560 lei, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative

Recipientele cu freon, în valoare de 2.880 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Cantitatea de băuturi alcoolice, în valoare de 4.680 lei, a fost confiscată, bărbatul fiind sancționat contravențional de către lucrătorii vamali cu amendă în cuantum de 5.000 lei.

De asemenea, polițiștii de frontieră au întocmit ucraineanului dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la contrabandă calificată și transport și tranzit de substanțe și preparate periculoase.
Mai nouă Mai veche