Un tânăr beat la volan a rupt cu mașina un stâlp de electricitate, la Horodnic de Sus

Duminică, 30 aprilie 2023, la ora 07.30, Vasile C., de 26 de ani, conducea autoturismul Renault Megane pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, dinspre Voitinel către Marginea, iar când a ajuns într-o curbă periculoasă la stânga din cauza vitezei neadaptate a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă în partea dreaptă și a rupt un stâlp de electricitate.

În urma impactului, autoturismul și stâlpul au suferit avarii, iar conducătorul auto a suferit leziuni ușoare și a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-a stabilit diagnosticul „traumatism cranio facial, contuzionat ușor prin accident rutier”. 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări, vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul auto, care nu a adaptat viteza în curbă pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.
Mai nouă Mai veche