VIDEO Timpul de așteptare pentru camioane în Vama Siret este de peste opt ore. Măsuri anunțate de Poliția de Frontieră pentru minivacanța de Rusalii

Pentru acest sfârşit de săptămână prelungit, la nivelul Poliţiei de Frontieră Suceava au fost dispuse măsuri în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei Siret și Vicovu de Sus, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontieră.

În perioada 1-5 iunie 2023, aproximativ 800 de polițiști de frontieră suceveni vor fi angrenați în misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum și pentru efectuarea formalităților de control în cele două puncte de trecere de la nivelul județului Suceava.

Menţionăm că, în prezent, în cele două puncte de trecere traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane, se desfăşoară în condiţii normale, neînregistrându-se timpi de așteptare.

O situaţie specială se înregistrează la traficul de camioane care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Siret, unde timpii de așteptare sunt de 120 de minute pe sensul de intrare în țară, iar pe cel de ieșire din România, 500 de minute.

În intervalul 1-31 mai 2023, prin cele două puncte de trecere a frontierei de la nivelul județului Suceava au fost procesate pe sensul de intrare în România peste 13.000 de camioane, iar pe cel de ieșire din țară 13.100 de camioane.

Reamintim că timpul pentru efectuarea controlului documentelor de către polițiștii de frontieră asupra camioanelor se păstrează în media de 5 minute/camion.

Având în vedere că graniţa cu Ucraina reprezintă frontiera externă a Uniunii Europene, la acești timpi, se mai adaugă și cei necesari efectuării controlului de către celelalte autorități.


Poliția de Frontieră are rezerve de personal, stații mobile de control, precum și capacitate organizatorică pentru a gestiona un număr cât mai mare de camioane.

Precizăm faptul că reprezentanţii Poliției de Frontieră menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră ucrainene, astfel încât orice eveniment produs la frontieră să fie cercetat în comun, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În toată această perioadă, polițiști de frontieră suceveni se vor afla la datorie şi vor acționa în sistem integrat alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat aplicaţia Trafic online, disponibilă pe pagina de internet a instituției.

În această aplicaţie sunt afișați timpii de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, care pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului. Aceștia sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.
Mai nouă Mai veche