A murit tânărul grav rănit în accidentul de la Drăgușeni

Rotari Gravil, tânărul în vârstă de 35 de ani, din Cajvana, grav rănit într-un accident rutier produs duminică după-amiază pe DN2, la Drăgușeni, a murit în cursul serii la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași. 

Pentru tânărul grav rănit a fost trimis un elicopter SMURD, dar medicii nu au reușit să îi pornească inima și au decis să îl transfere spre Iași cu ambulanța SMURD C1 de Terapie Intensivă Mobilă, cu manevre de resuscitare în cursul deplasării. Din păcate, leziunile suferite au fost prea grave, iar medicii au constatat decesul în jurul orei 23:00. 

După ce a lucrat mai mulți ani în străinătate, Gavril Rotari revenise în Cajvana unde și-a construit o casă și a deschis o spălătorie auto și un fast-food.

Accidentul s-a produs duminică, 25 iunie 2023, în jurul orei 18:20, în centrul localității Drăgușeni din județul Suceava. Vasile G., de 40 de ani, din Cajvana, aflat la volanul unei camionete Volkswagen LT, pe DN2, pe direcția Fălticeni - Roman, într-o curbă ușoară la stânga a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de mers întrând în coliziune laterală cu autoturismul Ford Focus condus de Nicoleta L., de 44 de ani, din Fălticeni, după care a intrat în coliziune frontală cu autoturismul Hyundai condus de Marius M., care circulau din sensul opus.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a patru persoane, dintre care una a decedat ulterior, și vătămarea corporală ușoară a opt persoane care au fost transportate la spital.

Pasager în camionetă, Gavril Rotari a decedat după ce manevrele de resuscitare nu au dat rezultate. 

Conducătorul camionetei Vasile G., a fost diagnosticat cu „politraumatisme prin accident rutier, traumatism cranio-facial, traumatism torace drept, traumatism femur drept”.
 
Matei C., pasager în camionetă, a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde s-a stabilit diagnosticul „politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial, traumatism toraco-abdominal, fractură bazin”.

Cătălin H., pasager în camionetă, a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde s-a stabilit diagnosticul „policontuzionat prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral, plagă contuză cot drept, contuzie genunchi și gleznă dreaptă”.

Petru Ș., pasager în camionetă, a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde s-a stabilit diagnosticul „policontuzii prin accident rutier”.

Marius M., conducătorul autoturismului Hyundai, a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde s-a stabilit diagnosticul „contuzie piramidă nazală, coloană lombară, contuzie gleznă dreapta, plagă superfixcială mâna stânga”. În autoturismul Hyundai se mai aflau două persoane, dintre care una a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral minor, traumatism genunchi stâng”, fiind trasportată la Spitalul Județean Suceava, iar pentru cealaltă a fost stabilit diagnosticul „contuzionat usor prin accident rutier”, fiind transportată la Spitalul Municipal Fălticeni.

În autoturismul Ford se aflau patru persoane, dintre care pentru trei diagnosticul a fost „contuzionat ușor prin accident rutier”, fiind transportate la Spitalul Municipal Fălticeni, iar pentru cea de-a patra „policontuzionat prin accident rutier”, fiind transferată la Spitalul Județean Suceava.

Toți cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, iar apoi le-au fost recoltate probe biologice de sânge.

Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului se face conducătorul camionetei Volkswagen LT, Vasile G., care nu a adaptat viteza la condiții de carosabil umed și a pătruns pe sensul opus de mers.

Cercetările sunt continuate, în cadrul unui dosar penal, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanțelor în care s-a produs decesul.

Citește și:
Mai nouă Mai veche