Accident provocat de un șofer beat chiar sub ochii unui echipaj de poliție, la Hârtop

Joi, 29 iunie 2023, la ora 18:55, echipajul de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Preutești care se afla în serviciul de patrulare a observat faptul că pe de sensul opus de mers a avut loc o tamponare între două autovehicule.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au stabilit că autoturismul Audi A6 se deplasa pe DJ 208C din Hârtop, din direcția Pleșești spre Fălticeni, cu o viteză redusă, iar la un moment dat a staționat pe partea dreaptă a carosabilului. În spatele acestuia, se deplasa autoutilitara Iveco, care atunci când a observat că autovehiculul Audi staționează pe partea dreaptă, a semnalizat schimbarea direcției de mers spre stânga pentru efectuarea manevrei de depășire pe un sector de drum prevăzut cu linie discontinuă.

În acel moment autovehiculul Audi a efectuat manevra de viraj la stânga pentru a întoarce, fără a semnaliza și fără a se asigura corespunzător, ocazie cu care a acroșat autoutilitara Iveco. În urma coliziunii, autoutilitara în cauză a fost avariată pe partea dreaptă, totodată fiind proiectată în șanțul betonat de pe contrasens.

{inAds}  

Întrucât conducătorul autoturismului Audi A6, Vasile A., de 36 de ani, emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea recoltării de probe de biologice.

Conducătorul autoutilitarei, Ovidiu Ș., a fost testat cu aparatul etilometru marca Drager, rezultând o valoare de 0,00 mg/L alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche