Biciclist neatent grav rănit într-un accident rutier, la Bucșoaia

Sâmbătă, 24 iunie 2023, în jurul orelor 16.44, lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că pe DN 17, în satul Bucșoaia din oraşul Frasin, județul Suceava, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.

În urma cercetărilor s-a stabilit că în jurul orelor 16:40, Pavel V., de 55 de ani, din localitatea Ostra, în timp ce conducea autoturismul Dacia Logan, pe DN 17, în Bucşoaia, având direcţia de deplasare Frasin - Gura Humorului, a surprins şi accidentat pe Mihai U., de 84 de ani, din Frasin, care, în timp ce conducea bicicleta, pe acelaşi sens de mers, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de viraj către stânga intrând în coliziune laterală dreapta cu acesta, biciclistul căzând pe carosabil.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, care a fost transportat mai întâi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, ulterior fiind transferat la Spitalul Județean Suceava.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.

Biciclistul nu a putut fi testat cu aparatul etilometru din cauza stării de sănătate în care se afla, urmând a i se recolta monstre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face biciclistul, care nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de viraj la stânga. A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche