Buletin de presă, 12 iunie 2023 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 11.06.2023, ora 13.22 în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Straja, un localnic de 47 de ani a surprins și accidentat o minoră de 4 ani angajată în traversarea străzii prin loc nepermis.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea minorei, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 11.06.2023, orele 16:21, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Malini a oprit pentru control pe raza localității Rotopăești autoturismul condus de un bărbat din comuna Păltinoasa.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că polița de asigurare RCA a autoturismului condus de bărbatul din comuna Păltinoasa, este expirată, motiv pentru care acesta a fost sancționat contravențional, iar ca și măsură complementară, s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “ conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe “, ce va fi soluționat procedural.


La data de 11.06.2023, ora 18.00, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe strada Sibicheni din comuna Boroaia, autoturismul condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “ conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe “, ce va fi soluționat procedural.


La data de 11.06.2023, orele 23.05, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Malini a oprit pentru control pe raza localității Cornu Luncii, autoturismul condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “ conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe “, ce va fi soluționat procedural.


La data de 12.06.2023, orele 01:50, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada ing. Andronic Motrescu din localitate, autoturismul condus de un localnic.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul din municipiul Rădăuți nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul condus de acesta aparține altei persoane care i l-a încredințat spre a fi condus pe drumurile publice deși avea cunoștință despre faptul că acesta nu posedă permis de conducere.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și ” încredințarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care se știe că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 12.06.2023, în jurul orelor 01.15, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un localnic.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul din municipiul Rădăuți are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche