Buletin de presă, 14 iunie 2023 - IPJ Suceava

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La 13.06.2023, orele 13:27, Poliția Municipiului Rădăuți a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeași zi de către Judecătoria Rădăuți, față de un bărbat condamnat la o pedeapsa de 1 an și patru luni închisoare pentru săvârșirea a două infracțiuni la regimul rutier.
Bărbatul a fost identificat de către polițiști pe raza localității, fiind reținut, escortat și încarcerat în Penitenciarul Botoșani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 13.06.2023, ora 13:10, în timp ce conducea autoturismul pe raza municipiului Vatra Dornei, o femeie de 21 de ani a suprins și accidentat un bărbat de 43 de ani, angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătoarei auto și de 1,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 43 de ani, după care, la spital, femeii de 21 de ani i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 13.06.2023, orele 14.10, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Burdujeni din municipiul Suceava, un bărbat a surprins și accidentat o femeie din localitatea Bosanci, angajată în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni.
Ulterior femeia din localitatea Bosanci s-a prezentat la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale.
De asemenea a fost identificat și conducătorul auto, care a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 13.06.2023, ora 19.36, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe raza localității Pojorâta autoturismul condus de un bărbat din comuna Sadova.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 13.06.2023, ora 20:44, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe raza localității Cornu Luncii, autoturismul condus de un bărbat, surprins de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula cu viteza de 84 km/h pe un sector de drum unde limita legală este de 50 km/h, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche