VIDEO Individ reținut în arest după un scandal violent la căminul de lângă Grupul Școlar din Suceava

Luni, 12 iunie 2023, la ora 16:40, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 despre faptul că Ioan Ghimiș, de 50 de ani, din aceeași localitate, sare la bătaie și dorește să intervină un echipaj de poliție pentru a se lua măsuri legale.

Cu ocazia verificărilor efectuate a fost identificat apelantul Tiberiu Mihai Dafin, care se afla în prezența mamei sale, Elena Mironescu. Acesta a relatat faptul că în jurul orelor 16:35, în timp ce se afla în fața căminului situat pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, Ioan Ghimiș i-a adresat amenințări cu acte de violență.

Ioan Ghimiș a fost identificat prin împrejurimi. Întrucât un martor a precizat că Ioan Ghimiș ar fi avut asupra sa și un obiect înțepător s-a procedat la efectuarea unui control corporal asupra acestuia însă nu a fost găsit niciun cuțit asupra sa.

Victima a formulat plângere penală împotriva lui Ioan Ghimiș sub aspectul comiterii infracțiunii de „amenințare”.

În urma cercetărilor efectuate în cadrul dosarului penal privind o faptă de amenințare, s-a dispus extinderea urmării penale in rem cu privire la infracțiunea de „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

Astfel, în urma probatoriului administrat, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul de Ordine Publică, Compartimentul Proximitate, au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul Ioan Ghimiș pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Marți, 13 iunie 2023, la ora 19:30, suspectul Ioan Ghimiș a fost identificat la domiciliu, ocazie cu care a fost citat procedural și condus la sediul Poliției Mun. Suceava, unde a fost audiat cu respectarea drepturilor procesual-penale.

Totodată, s-a dispus față de suspectul Ioan Ghimiș măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind depus în Centrul de reținere și arestare preventivă din cadrul IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate față de suspect pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice. 

Mai nouă Mai veche