Buletin de presă, 20 iunie 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 14.835 de lei aplicate de polițiști

La data de 17.06.2023, între orele 20.00-24.00, la nivelul Poliției Municipiului Suceava a fost inițiată și organizată o acțiune, pe linia prevenirii și combaterii faptelor comise cu violență, precum și a actelor de tulburare a ordinii și liniștii publice în proximitatea și în incinta sălilor de jocuri de noroc, magazinelor cu program non stop, barurilor și cluburilor, și implicit generarea unui sentiment de siguranță în segmentul stradal, ocazie cu care au fost legitimate 165 de persoane, controlate 63 de autovehicule și aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.835 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au efectuat 22 de testări cu aparatul etilotest, au reținut în vederea suspendării 1 permis de conducere și 1 certificat de înmatriculare.


Dosare penale la regimul rutier

La la data de 19.06.2023, ora 09.10, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe strada Lipoveni din comuna Forăşti, autoturismul condus de un localnic de 42 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 42 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” ce va fi soluţionat procedural.


La data de 19.06.2023, ora 15.40, o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia a oprit pentru control pe DN17, la ieșirea din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 76 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i-au fost prelevate monstre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 20.06.2023, în jurul orelor 01.45, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe raza localității Sucevița, autoturismul condus de un localnic de 19 ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că tânărul de 19 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul condus de acesta aparține fratelui său, care nu avea cunoștință despre faptul că i-a fost sustras vehiculul.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și ,,furt în scop de folosință”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche