Buletin de presă, 25 iunie 2023 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 24.06.2023, în jurul orei 10:55, un barbat de 34 ani din com. Cornu Luncii jud. Suceava, a condus un autoturism pe D.N. 2E pe direcția Cornu Luncii către Spătărești, pe un sector de drum în afara localității, iar la intersecția cu DJ 209H, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un barbat în vârstă de 67 ani din mun. Iași.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a 2 persoane, pasageri în cele două autovehicule care au fost transportate la Spitalul Municipal Fălticeni, fără a rămâne internate.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosarului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă” faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 și 3, din Codul Penal.


La data de 24.06.2023, ora 13:35, Poliția mun. Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu victime pe raza com. Vama, jud. Suceava. Având în vedere aceste aspecte, echipajul de poliţie rutieră s-a deplasat la locul producerii accidentului și a constatat că la data de 24.06.2023, în jurul orei 13:25, o femeie de 23 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17 pe raza comunei Vama, a acroșat cu partea stângă a autoturismului pe o femeie în vârstă de 83 de ani, care se afla, în calitate de pieton, pe acostament. În urma impactului, pietonul a suferit leziuni, fiind transportată la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc.
Conducătoarea auto a fost testată cu etilometrul Drager, rezultatul fiind negativ. Ulterior, i s-a recoltat o mostră biologică de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă” faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 şi 3 din Codul Penal.


În ziua de 24.06.2023, în jurul orelor 16.44, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului au fost sesizaţi despre faptul că pe DN 17, în oraşul Frasin, sat. Bucşoaia, jud. Suceava, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.
Ca urmare a sesizării, un echipaj de poliţie rutieră s-a deplasat la faţa locului, iar în urma primelor verificări efectuate, polițiștii au stabilit că la data de 24.06.2023, în jurul orelor 16:40, un bărbat de 55 ani, din localitatea Ostra, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în oraşul Frasin, sat. Bucşoaia, jud. Suceava, având direcţia de deplasare Câmpulung Moldovenesc către Gura Humorului, a surprins şi accidentat pe un bărbat de 84 ani, din or. Frasin jud. Suceava, care conducea bicicleta, pe acelaşi sens de mers.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a biciclistului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, marca Drager, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.
Biciclistul nu a putut fi testat cu aparatul etilometru, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 din C.P.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 24.06.2023, orele 09:35, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava, executând o acțiune pe linie rutieră pe str. Nicolale Iorga, din mun. Suceava, județul Suceava, au oprit în trafic autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 56 ani, domiciliat în mun. Suceava, județul Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu etilometrul marca DRAGER, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aer expirat.
Având în vedere cele constatate, șoferul a fost condus la UPU Suceava, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea uni vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin.1 din Codul Penal.


La data de 24.06.2023, în jurul orelor 20:00, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Cajvana și ai Poliției orașului Solca - I.P.J. Suceava, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au oprit pentru control, pe DJ 178D, la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin.
Cu această ocazie, s-au solicitat persoanei să înmâneze documentele personale precum şi cele ale autoturismului condus de către acesta, moment în care acesta a declarat verbal faptul că nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.
Totodată, cu această ocazie s-a procedat la verificari ocazie cu care s-a constatat faptul că acesta nu figurează cu permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.
Deținătoarea autoturismului, pasageră în vehicul pe scaunul din dreapta – față, a declarat faptul că i-a încredințat autoturismul tânărului să conducă pe drumurile publice, din sat Soloneț, com.Todirești, jud.Suceava, până în orașul Cajvana, jud.Suceava, știind de faptul că acesta nu deține permis de conducere.
Pasagera din dreapta a fost verificată în bazele de date ale poliției române și deține permis de conducere valabil.
În cauză urmează a fi efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de “Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. (1) Cod Penal și totodată se vor efectua cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de “Încredințarea unui vehicul pentru care lege prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pe drumurile publice unei personae care nu deține permis de conducere” faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. (3) Cod Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.
Mai nouă Mai veche