Buletin de presă, 8 iunie 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 50.575 de lei aplicate de către polițiști

La data de 06.06.2023, la nivelul Poliției Orașului Siret a fost organizată și desfășurată o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracționalității pe raza de responsabilitate a subunității, ocazie cu care au fost legitimate 190 de persoane, verificate 153 de autovehicule și confiscată cantitatea de 124 de pachete de țigări de proveniență extracomunitară în valoare de 1.240 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale în valoare de 50.575 de lei, au reținut în vederea suspendării 2 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La 07.06.2023, ora 15.40, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeași zi de către Tribunalul Suceava, față de un bărbat de 57 de ani din comuna Forăști, condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de “tentativă la omor”.
Bărbatul de 57 de ani a fost identificat de către polițiști la domiciliu, fiind reținut, escortat și încarcerat în Penitenciarul Botoșani.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 07.06.2023, ora 18.20, în timp ce conducea autotuirsmul pe raza localității Pătrăuți, în timpul unei manevre de întoarcere, un bărbat de 84 de ani din județul Iași a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de o localnică.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorilor auto și a unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 84 de ani, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 07.06.2023, ora 14.10, o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia a oprit pentru control pe raza localității Mihoveni, tractorul agricol condus de un localnic de 31 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma veruificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 31 de ani nu posedă permis de conducere, iar vehiculul condus de acesta nu este înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche