Buletin de presă, 9 iunie 2023 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

În perioada 07.06.2023-08.06.2023, polițiști din cadrul Serviciul de Ordine Publică -Biroul Protecția Fondului Forestier si Piscicol au efectuat un control la un operator economic de pe raza județului Suceava cu activitate pe linia achiziționării, depozitării, debitării și comercializării materialului lemnos, iar în urma efectuării balanței dintre stocurile faptice inventariate la data de 07.06.2023 și stocurile scriptice raportate în aplicația informatică SUMAL 2.0. la aceeași dată, s-a constatat faptul că operatorul economic deținea în plus cantitatea de 9,20 mc cherestea rășinoase. Totodată, agentul economic nu deținea la punctul de lucru al societății cantitatea de 20,06 mc lemn rotund de esență rășinoase
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a operatorului economic cu un număr de 3 sanctiuni in valoare totală de 8.000 lei iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii totale de 29,82 mc material lemnos (din care 9,20 mc cherestea rășinoase și cantitatea de 20,06 mc lemn rotund rășinoase) în valoare totală de 14.906,00 lei .


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 08.06.2023, în jurul orei 07:40, în timp ce conducea autoturismul pe strada Humorului din localitatea Șcheia, un localnic de 52 de ani a surprins și accidentat un bărbat de 71 de ani din municipiul Suceava, angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.
Din impact a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului și negativ în cazul conducătorului auto, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 08.06.2023, în jurul orei 11:55, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității Spătărești, o femeie de 48 de ani din localitatea Boroaia a intrat în coliziune cu autoutilitara condusă în aceeași direcție de mers de un bărbat de 30 de ani din localitatea Ipotești, din impact autoturismul fiind proiectat în alt vehicul parcat.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătoarei auto de 48 de ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 08.06.2023, în jurul orelor 13:30, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, un localnic de 44 de ani a surprins și accidentat un minor de 16 ani, angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.
Din impact a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testa de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool în aerul expirat, după care la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 08.06.2023, în jurul orelor 14.20, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Eroilor din localitate, motociclul condus de un localnic de 25 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 25 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 09.06.2023, ora 01:00 un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani din comuna Mușenița.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că pentru autoturismul condus, bărbatul de 29 de ani nu are încheiată o poliță de asigurare obligatorie, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche