Inculpatul Cristi Crețu, judecat pentru corupție, a fost angajat funcționar public la Agenția Națională a Zonei Montane

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, Cristi Crețu, trimis în judecată după ce a fost prins în flagrant că luat șpagă de la patronul firmei Autotehnorom, a fost angajat la Agenția Națională a Zonei Montane din Vatra Dornei.

Inculpatul Cristi Crețu, fostă mână dreaptă a lui Gheorghe Flutur în PNL Suceava și la Consiliul Județean, s-a angajat la Agenția Națională a Zonei Montane în urma unui așa-zis concurs organizat de instituția publică. 

Concursul a constat din trei probe: selecția dosarelor, proba scrisă și interviul, iar fostul vicepreședinte al CJ Suceava a trecut de toate.

„Domnul Crețu Silviu-Cristinel a îndeplinit condițiile legale, a avut cunoștințele necesare, a promovat toate cele 3 probe și a fost admis pe o funcție publică de execuție din cadrul ANZM”, susține instituția, citată de G4Media.

A fost angajat în 6 iunie, iar în 8 iunie contractul a fost suspendat.

„Raporturile de serviciu ale domnului Crețu în cadrul ANZM au început în data de 06 iunie 2023, iar la această dată, respectiv 08 iunie 2023, domnul Crețu Silviu-Cristinel se află în procedură de suspendare de drept a raporturilor de serviciu, conform art. 513 din OUG 57/2019”, a transmis ANZM.

Acuzat de luare de mită de DNA. A fost trimis în judecată

Silviu Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în mai 2022, sub acuzația că ar fi primit 40.000 de euro mită de la Vasile Rîpan, patronul firmei Autotehnorom Suceava. 

„În cursul lunii decembrie 2020, inculpatul Crețu Silviu-Cristinel, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea a două acorduri contractuale încheiate de instituție cu o asociere la care firma omului de afaceri este parte să decurgă fără impedimente”, potrivit unui comunicat al DNA.

Aceste demersuri ar fi avut loc in contextul unor neînțelegeri intre autoritatea județeană Suceava beneficiara proiectului și asocierea din care face parte firma omului de afaceri, iar contractele de lucrări vizau reabilitarea unor loturi din cadrul Proiectului regiunea nord-est axă rutieră strategică 1: Iași-Suceava, precizează DNA.

Crețu ar fi pretins aceluiași om de afaceri o sumă de bani pentru desfășurarea fără impedimente a unui acord cadru având ca obiect lucrări de reparații pe drumurile județene, pe timp de vară și iarnă, acord încheiat de o asociere la care firma omului de afaceri era parte, afirmă DNA.

Ulterior, la data de 29 martie 2022, inculpatul ar fi precizat care este suma pretinsă, respectiv 40.000 euro, bani primiți de inculpat la data de 4 aprilie 2022, când a fost prins în flagrant.
Mai nouă Mai veche