Camionetă care transporta lemn de foc fără acte, depistată de polițiști la Vicovu de Sus, la sesizarea lui Daniel Bodnar. Lemnul a fost confiscat, iar șoferul a fost sancționat cu amendă

Sâmbătă, 10 iunie 2023, la ora 12:55, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au fost sesizați direct de către activistul de mediu Daniel Bodnar cu privire la faptul că o autoutilitară Mercedes-Benz transportă material lemnos fără a avea aviz de însoțire a materialului lemnos și se deplasează pe raza comunei Brodina către orașul Vicovu de Sus.

Polițiștii s-au deplasat către comuna Brodina, iar pe raza orașului Vicovu de Sus, pe strada Calea Bucovinei, au procedat la oprirea regulamentară a autoutilitarei Mercedes-Benz.

La volan a fost identificat Florin R., de 42 de ani, din comuna Bilca. S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0, iar în urma interogării a rezultat faptul că bărbatul nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos transportat.

S-a procedat la însoțirea autoutilitarei la Ocolul Silvic Putna, unde organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat cu autoutilitara Mercedes-Benz, ocazie cu care a rezultat cantitatea de 2,28 metri cubi lemn foc fag, în valoare de 538 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.

Polițiștii au dispus confiscarea cantății de 2.28 metri cubi lemn foc fag, în valoare de 538 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.

Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1.000 lei.
Mai nouă Mai veche