Tânărul care a jefuit o sală de păcănele din Burdujeni a fost arestat pentru 30 de zile

Tânărul care mascat și sub amenințarea unei arme de jucărie a jefuit o sală de păcănele din Burdujeni a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Este vorba despre Ionuț Văcărașu, de 21 de ani, din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava. 

Jaful armat a fost comis sâmbătă dimineață, în jurul orei trei. Tânărul a intrat în sala de jocuri Imperial din Burdujeni, cu o mască sanitară pe față, și a îndreptat o brichetă sub forma unui pistol spre casieră, cerându-i borseta în care avea 500 de lei. 

După ce victima a sunat la 112, la nivelul Politiei Municipiului Suceava au fost mobilizate toate echipajele din dispozitivul de ordine publică urban și rural în vederea efectuării de căutari, totodată constituindu-se și filtre de politie rutieră pentru identificarea autorului. Astfel, o patrulă din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, acționând cu promptitudine, a reușit depistarea și identificarea autorului pe strada Pacii din municipiul Suceava, stabilindu-se ca este vorba de Ionuț Văcărașu, de 21 ani, din localitate, care se afla în proximitatea domiciliului, conducându-l pe acesta la sediul Secției de Poliție Burdujeni.

În urma activităților investigativ-operative și de cercetare penală desfășurate, s-a reușit probarea activității infracționale a suspectului și recuperarea prejudiciului.

Politistii au dispus față de suspect reținerea pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava. Ca urmare a propunerii formulată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 zile, începând de la data de 10 iunie 2023.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de „tâlhărie calificată”.
Mai nouă Mai veche