Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată începând de marți la amiază până miercuri, la ora 03:00, valabilă inclusiv pentru județul Suceava.

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 14 – 28 iunie, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În intervalul menționat vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină și local intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h. Astfel de manifestări se vor semnala în după-amiaza zilei de marți (27 iunie) și în cursul nopții de marți spre miercuri (27/28 iunie) în vestul, centrul și nordul țării, iar pe parcursul zilei de miercuri (28 iunie) în sud, sud-est, la munte și local în restul teritoriului. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă de 15...25 l/mp.


ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 14 – 28 iunie, ora 03
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în nordul Banatului, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în nordul Moldovei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55...70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.
Mai nouă Mai veche