Două femei rănite într-un accident rutier, la Fălticeni

Sâmbătă, 24 iunie 2023, în jurul orei 10:55, Alexandru C., de 34 de ani, din comuna Cornu Luncii, județul Suceava, conducea autoturism Chevrolet pe DN 2E, pe direcția Cornu Luncii - Spătărești, pe un sector de drum în afara localității, iar la intersecția cu DJ 209H a efectuat viraj la stânga spre municipiul Fălticeni, fără să se asigure corespunzător, intrând în coliziune cu autoturismul Skoda condus de Marian D., în vârstă de 67 de ani, din municipiul Iași care circula pe DN 2E, din sensul opus.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, urmând să li se recolteze probe biologice de sânge la Spitalul Municipal Fălticeni. În momentul producerii accidentului conducătorii auto foloseau centura de siguanță. În autovehicule nu au fost identicate aparate de detectare a radarului.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a două persoane care au fost transportate la Spitalul Municipal Fălticeni: o femeie pasager pe locul din dreapta față în autoturismul Skoda cu diagnostiocul ,,contuzie lombară” și o altă femeie pasager pe locul din dreapta față în autoturismul Chevrolet cu diagnostiocul „atac de panică”.

Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului se face conducătorul autoturismului Chevrolet, care nu a acordat prioritate de trecere la efectuarea virajului la stânga.

A fost întocmit dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche