FOTO Polițiștii încadrați din sursă externă au învățat să tragă cu pistolul în poligonul din Câmpulung Moldovenesc

În cursul lunii iunie 2023, instructorii din cadrul Serviciului Pregătire Profesională – IPJ Suceava în colaborare cu polițiști din grupa Pirotehnică a Serviciului pentru Acțiuni Speciale au asigurat pregătirea profesională pe componenta tragerilor cu armamentul din dotare pentru un grup-țintă de 40 polițiști, încadrați la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, din sursă externă în ultima perioadă.

Parte obligatorie a cursului de inițiere în carieră, modulul de pregătire profesională pe linia executării tragerilor cu armamentul din dotare, este una dintre disciplinele de bază în pregătirea polițistului, care vizează formarea și dezvoltarea deprinderilor pentru îndeplinirea eficientă a misiunilor operative.

Astfel, în sesiunile de pregătire teoretică, polițiștii încadrați din sursă externă au fost familiarizați cu: noțiunile de balistică, părțile componente ale armamentului și muniției, regulile și operațiunile de tragere, măsurile de siguranță pe timpul executării ședințelor de tragere, aspectele legale privind uzul de armă și cele incidente portului și manipulării armamentului.

Totodată, noțiunile teoretice au fost completate cu realizarea exercițiilor demonstrative pentru formarea deprinderilor specifice mânuirii armamentului și executarea ședințelor de tragere în poligonul Bucovina din Câmpulung Moldovenesc.

Demersul menționat este parte a măsurilor stabilite la nivelul Poliției Române pentru pregătirea profesională a polițiștilor cărora mediul operativ le solicită reacţie rapidă şi focusată, intervenţie optimă la evenimente tot mai complexe.
Mai nouă Mai veche