Gura Humorului va găzdui primul congres regional al Martorilor lui Iehova după pandemie

Club Bucovina Ballroom din Gura Humorului va găzdui, în perioadele 16-18 iunie și 23-25 iunie 2023 congresul regional din 2023 al Martorilor lui Iehova, intitulat „Fiți răbdători!”.

Înainte de 2019, în timpul verilor, Martorii lui Iehova din județele Suceava și Botoșani umpleau hotelurile și restaurantele în timp ce participau la congresele anuale. În 2020, pandemia a întrerupt această tradiție, iar Martorii lui Iehova și-au anulat la nivel global evenimentele ținute cu prezență fizică. Acestea au început să fie organizate online, în peste 500 de limbi. Începând cu 16 iunie 2023, Martorii se vor întruni cu prezență fizică și în Gura Humorului.

„Oricât de mult ne-au plăcut comoditatea și calitatea congreselor noastre virtuale, nimic nu poate înlocui faptul de a fi împreună în grupuri mari”, a spus Ionuț Moraru, purtător de cuvânt al Martorilor lui Iehova. „Deși congresele regionale ținute online au ajuns la milioane de oameni de pe tot globul și ne-au păstrat comunitățile în siguranță, dorim foarte mult să ne bucurăm din nou de compania prietenilor noștri cu ocazia acestor evenimente mari”.

În cadrul seriei de congrese din 2023 cu tema „Fiți răbdători!” vor fi organizate la nivel global în jur de 6.000 de congrese. Doar în România, vor fi ținute 36 de congrese, în 15 localități. De vineri până duminică, cele șase sesiuni ale congresului vor analiza calitatea răbdării și vor scoate în evidență valoarea acesteia în zilele noastre, prin intermediul unor exemple biblice. La finalul sesiunii de sâmbătă dimineață va avea loc un botez în direct, iar în cadrul sesiunilor de după-amiază din zilele de sâmbătă și duminică va fi prezentată o producție video specială în două părți.

„Răbdarea este o calitate frumoasă, pe care toți creștinii doresc să o arate în viața lor de zi cu zi”, a mai spus Ionuț Moraru. „Totuși, în pofida bunelor noastre intenții, păstrarea răbdării în fața numeroaselor provocări ale vieții poate fi o luptă zilnică. Faptul de a analiza timp de trei zile diverse aspecte ale răbdării va fi un lucru foarte oportun pentru fiecare dintre noi”.

De mai bine de 100 de ani, Martorii lui Iehova țin congrese publice pe stadioane sau arene, în centre de congrese și teatre din întreaga lume. După ce în 2022 și-au reluat întrunirile în persoană ținute în număr mic, precum și serviciul public, vara lui 2023 marchează prima ocazie, de la ridicarea restricțiilor din perioada pandemiei, de a se întruni în număr mare la congresele regionale ținute pe tot globul.

Congresul regional este deschis publicului larg.
Mai nouă Mai veche