Incendiu provocat de un trăsnet, într-o gospodărie din Grănicești

Miercuri, 28 iunie 2023, la ora 13:50, autoritățile au fost sesizate prin 112 despre faptul că arde o șură în satul Grănicești, județul Suceava.

În urma intervenției s-a constatat că în jurul orelor 13.50 la locuința lui Ionel Z. a izbucnit un incendiu la o anexă gospodărească ca urmare a unui trăsnet. La momentul producerii incendiului în gospodărie se afla fiica proprietarului care a auzit un trăsnet foarte puternic, iar când s-a uitat pe geam a văzut cum șura din curtea locuinței a luat foc în partea acoperișului.

Martorul Ionuț C., fiind în trecere, a văzut că a fulgerat în zona locuinței, după care a văzut fum, a observat că anexa ardea, motiv pentru care a apelat la 112, solicitând intervenția pompierilor militari.

{inAds}

La fața locului au intervenit două autospeciale ale pompierilor militari și o autospecială a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei comunei Gănicești, care au procedat la localizarea și stingerea incendiului.

În urma incendiului nu au fost victime omenești, ci doar pagube materiale: șura din lemn acoperită cu azbociment arsă, scule depozitate în anexă, aproximativ 3 metri cubi lemne foc și 1.000 kilograme de brichete.

Pompierii militari au stabilit că sursa incendiului a fost un trăsnet direct care a lovit clădirea.
Mai nouă Mai veche