FOTO Suceveanca Lăcrămioara Perijoc s-a calificat în finală, la Jocurile Europene: „Voi lupta cu toată puterea pentru aur. Cred și știu că voi da totul!”

Pugilista suceveancă Lăcrămioara Perijoc va boxa pentru aur la Jocurile Europene Cracovia 2023. Sportiva s-a calificat în finala întrecerilor continentale de la Nowy Targ după ce a câștigat semifinala disputată cu Hatice Akbas din Turcia, campioană mondială a categoriei 54 kg.

Eleva lui Adrian Lăcătuș și-a luat astfel revanșa după ce anul trecut ea a pierdut aurul mondial în fața reprezentantei Turciei după o decizie contestată a arbitrilor.

În finala programată sâmbătă, Lăcrămioara Perijoc va boxa cu bulgăroaica Petrova pentru aurul european. 

„Nici o clipă nu am simit că pot pierde! Mi-am luat revanșa după mondiale unde am pierdut de la Akbas în finală. Voi lupta cu toată puterea pentru aur. Cred și știu că voi da totul!”, a spus Lăcrămioara Perijoc.


Lăcrămioara Perijoc și-a asigurat deja prezența la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. 

Originară din Zamostea, județul Suceava, sportiva a fost descoperită și inițiată în box de regretatul antrenor Doru Iftime, iar recent a reușit o ascensiune rapidă. 

În 2022, a cucerit medalia mondială de argint, prima medalie a boxului feminin românesc la Mondiale după 2008, an în care Adriana Hosu a obținut argintul, iar Paraschiva Fetti, medalia de bronz. 

Alături de Andrei Arădoaie, medaliat cu bronz la Europenele de seniori, Lăcrămioara Perijoc a fost desemnată de Federația Română de Box cea mai bună pugilistă a anului 2022.

{inAds} 

{inAds} 

Mai nouă Mai veche