Mineralia, expoziție de cristale, bijuterii și pietre semiprețioase, la Muzeul de Științele Naturii Suceava, în perioada 7-9 iulie 2023

Muzeul de Științele Naturii Suceava vă invită, în perioada 7-9 iulie 2023, la expoziţia Mineralia, dedicată exclusiv lumii minerale. Sunt expuse cristale naturale de cuarţ, calcit, pirită, eşantioane de colecţie din hematit, aventurin, malachit, azurite, minerale şlefuite, roci, obiecte sculptate, agate, geode de ametist şi citrin.

Sunt prezentate bijuterii realizate din pietre fine, pietre semipreţioase brute sau şlefuite, alǎturi de chihlimbarul auriu din Marea Balticǎ sau chihlimbarul roşu de Colţi, România.

La aceastǎ ediţie nu lipsesc “souvenirurile marine”: coliere din perle, sidef, scoici de dimensiuni mari, bijuterii din coral roşu, obiecte decorative din aragonit de Maroc, colonii de coral fosil, amoniţi, trilobiţi (fosile cu vârsta de sute de milioane de ani), crini de mare sau lemn pietrificat, toate martori ai evoluţiei geologice a Pǎmântului.

{inAds}  

Larimarul, piatra albastrǎ care există doar în Republica Dominicanǎ, tanzanitul violet din Africa și opalul negru din Australia vor completa gama pieselor inedite din cadrul expoziţiei.

Sunteți aștepați să descoperiţi toate aceste minunăţii ale lumii minerale, timp de trei zile, la Muzeul de Științele Naturii.
Mai nouă Mai veche