Tânăr fără permis depistat la volanul unui SUV fără ITP și RCA, la Plutonița

Miercuri, 28 iunie 2023, la ora 23:00, lucrătorii Poliției orașului Frasin au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire pentru control al autoturismul Mitsubishi L200, de culoare violet-gri, care se deplasa pe DC 30, în localitatea Plutonița, pe direcția Frasin-Stulpicani, și care și-a continuat deplasarea de pe DC 30 pe strada Brusturosul.

După aproximativ 500 de metri, conducătorul autoturismului s-a conformat semnalelor regulamentare de oprire, oprind autoturismul pe partea dreaptă a sensului de mers, vehicul cu volan pe partea dreaptă.

La volan a fost identificat Florin P., de 18 ani, din Frasin, care a relatat faptul că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar pasager pe scaunul stânga față a fost identificat George G.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest Drager, rezultatul fiind negativ.

{inAds}

Fiind verificat în bazele de date ale poliției, s-a stabilit faptul că tânărul nu figurează cu dreptul de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, s-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române, stabilindu-se faptul că autoturismul în cauză nu are inspecția tehnică periodică valabilă, aceasta fiind expirată, și nu are valabilă o poliță de asigurare RCA, aceasta fiind expirată.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche